Ghid turistic San Martin de Los Andes

Recomandat pentru: lac, schi, rafting, pescuit, tiroliana, peisaje, natura

Despre San Martin de Los Andes

San Martin de Los Andes este genul de loc in care toti locuitorii Argentinei, toti turistii vin sa se relaxeze. Aici, masinile se opresc pentru a face loc pietonilor sa treaca, strazile sunt curate si parfumate de trandafiri. In plus, San Martin de los Andes este un oras sigur in care copiii au o singura preocupare: aceea de a evita mingile de fotbal.

San Martin de los Andes este situat in provincia Neuquén si este inconjurat de munti. Inca de la fondarea lui, in anul 1898, orasul San Martin de los Andes traieste in ritmul traditiilor indiene, creole si europene. O buna bucata de timp, atractia principala a orasului era hivernala – statiunea din varful muntelui Chapelco era extrem de cautata. De la o vreme, San Martin de los Andes a devenit si o destinatie estivala, care le ofera turistilor sai o multime de activitati si de aventuri in aer liber.

Plajele din San Martin le ofera turistilor un prim contact cu apele cristaline ale lacului Lacar. Vaporurile pleaca din ora in ora intre orele 10:00 – 19:00 si catamaranii traverseaza lacul pana la Quila Quina, destinatia favorita a locuitorilor dar si a turistilor. Pe plaja se pot inchiria caiacuri, canoe si barci.

Cei care sunt obisnuiti cu statiunea Chapelco iarna vor fi surprinsi de explozia de tonuri verzi vara. Profitati de infrastructura statiunii pentru a petrece niste momente incredibile pe varful muntelui. Descopera activitati inedite precum “bike park”. Biciclistii profesionisti pot incerca un circuit destul de dificil deschid doar in sezonul estival.

La San Martin de los Andes poti face vanatoare sportiva in Parcul National Lanin, orasul fiind poreclit Capitala Cerbilor Rosii. Si pescuitul sportiv este o activitate clasica. Strada Celor 7 Lacuri este cea mai cunoscuta din San Martin de Los Andes. Este vorba despre o serie fabuloasa de stejari, de paduri de araucaria, de lacuri, de munti, un circuit de 100km lungime. Acest circuit leaga orasul de Villa La Angostura si de Traful Villa, adunand trei zone protejate: Parcul National Lanin, Parcul National Nahuel Huapi si Parcul National Los Arrayanes.

Si Lani – Tronen este un loc extrem de vizitat de turistii care vin in San Martin de los Andes fiind punctul de plecare pentru ascensiuni. Este un loc magic, cu copaci vechi de araucaria si cu zapezi eterne. Daca sunteti adepti ai relaxarii atunci statiunea Lahuen – Co ou Epulaufquen este locul ideal pentru voi.

San Martin de los Andes este un oras sofisticat cu o strada speciala: strada gurmanda. O multime de baruri si restaurante stau frumos aliniate pe strada San Martin. Un bistro micut va imbie cu preparatele bunicii (platos de la abuela), la preturi imbatabile. Mergand mai sus pe strada, apare La Posta Criolla, locul ideal unde poti servi un miel crocant. Un alt local insolit: La Cava, situat pe strada Moreno, vis-a-vis de piata San Martin, poseda o impresionanta selectie de vinuri din Patagonia (cu degustare posibila).

Iesind din oras, pe vechea strada Chapulco, veti da de Casa Ceaiului Arrayan, un loc magic, fondat in anul 1936.

San Martin de Los Andes