Ghid turistic Santa Fe (AR)

Recomandat pentru: relaxare, istorie, bucatarie gourmet

Despre Santa Fe (AR)

Capitala Provinciei Santa Fe este situata in mijlocul Campiei Pampa, pe patul unor fabuloase sisteme de rauri si parauri, de lagune si de fluvii cu un debit puternic – cum ar fi Salado sau Parana, care constituie al doilea sistem fluvial din America de Sud datorita intinderii sale.

Santa Fe prezinta o biodiversitate extrem de diversa, una dintre cele mai importante din lume, ce face din el un oras cu un mediu natural de o mare frumusete.

Orasul Santa Fe este conectat printr-un canal cu portul Colastine pe raul Parana. Sante Fe este un oras cu un un climat “subtropical umed. Iernile sunt aici in general usoare, dar temperaturile minime pot cobori sub 0 grade Celsius in noptile din timpul iernii. Verile sunt in general calduroase si umede. Cele mai extreme calduri au depasit aici temperaturi de 45 grade Celsius.

Santa Fe, numit si „Orasul conventiillor”, imbina de minune niste cladiri in stil colonial si constructiile moderne. Santa Fe dispune si de niste centre de un inalt randament, de un circuit rutier pentru masinile de curse, de stadioane pentru organizarea unor competitii acvatice unice in America de Sud, situri pentru organizarea unor targuri, de teatre centenare, de piete cu amfiteatre pentru spectacole in aer liber.. Iata o multime de posibilitati care se afla la cateva minute de centrul orasului.

Exista, in Santa Fe, posibilitatea practicarii unei game variate de activitati, lucru care face ca turistii sa se simta foarte bine cand vin aici. Iata cateva dintre ele: excursiile, pescuitul, vanatoarea, plimbarile pe rau, practicarea sporturilor acvatice pe frumosul rau Parana, vizitarea Centrului de Observare Spatiala sau a Statiei Zoo-experimentale de la Ferma „La Esmeralda”…. Sunt doar cateva din infinita paleta de oferte cu care orasul Sante Fe isi asteapta vizitatorii.

Vizitand orasul Santa Fe, veti putea admira si va veti scufunda la fiecare pas valorosul sau patrimoniu istoric – cultural. Trecutul sau se reflecta atat in oamenii care traiesc aici cat si pe stradutele sale magnifice.

In oras, s-a dezvoltat o importanta infrastructuraturistica: restaurante, baruri, cluburi, autostrazile au fost dezvolotate si imbunatatite etc.

La Esperanza, la 30 km de oras, se afla un loc pentru organizarea unor targuri, C. I.C.A.E, compus dintr-o cladire extraordinara, de 400 metri patrati fara coloane. Acesta are trei intrari mari, dar si un vast spatiu verde in jur care il transforma intr-un pol extrem de important pentru reuniuni.

Orasul Santa Fe va astepta cu o multime de centre comerciale atragatoare, cu o viata culturala animata, cu posibilitati multiple pentru practicarea anumitor sporturi si altor activitati, cu o gramada de evenimente artistice si muzicale si cu o viata nocturna extrem de atragatoare.

Santa Fe (AR)