Ghid turistic Ushuaia

Recomandat pentru: pinguini, ghetari, schi, drumetii, natura, peisaje

Despre Ushuaia

Cel mai austral oras din lume, aflat in celebra „Tara de foc”, Ushuaïa este un oras care trebuie neparat sa fie descoperit. Situat in apropierea Canalului Beagle, in extremitatea de sud a Argentinei, bordat de munti inzapeziti, orasul este si un bun punct de plecare pentru cei care vor sa exploreze La Tierra del Fuego.

Vara, orasul este punctul de plecare pentru numeroase croaziere inspre Antarctica care se afla la 1000 de km. Polul Sud se afla la 4000 km.

Orasul Ushuaïa este un oras cu casute pastelate, situat pe o colina unde vantul nu inceteaza niciodata sa bata. Acesta a fost fondat in jurul anului 1884, in fundul Golfului cu acelasi nume. In secolul XX, orasul s-a dezvoltat esentialmente in jurul unei inchisori pentru criminali destul de periculosi.

Orasul Ushuaïa si Tara de Foc sunt si niste locuri mitice, pline de mister. Incepand cu secolul al XVI-lea, regiunea Tara de Foc si orasul Ushuaïa din Argentina devin celebre datorita expeditilor lui Magellan. Mai tarziu, in secolul XIX, calatoriile capitanului Fitz Roy si ale lui Darwin continua sa intretina misterul.

Chiar si azi, acesta pamanturi mitice continua sa suscite imaginatia si ridica 1001 intrebari. Regiunea Tara de Foc isi datoreaza numele focurilor aprinse de indienii Yamanas care erau observate din larg de catre exploratorii care ajungeau in Pacific.

Tara de Foc si orasul Ushuaïa sunt considerate ca fiind printre cele mai magnifice locuri din lume. Din aceste motive, cele doua atractii turistice din Argentina atrag an de an o multime de aventurieri. Aici este si locul in care vremea se schimba cu cea mai mare repeziciune, deci nu veti avea decat vreo cinci ore la dispozitie din zi sa descoperiti orasul.

Climatul orasului este comparabil cu cel din Islanda. De fapt, anotimpurile sunt destul de putin marcate. Temperaturile se invart mereu in jurul valorilor de zero grade. Cel mai adesea vremea este dominata de zapezi si de ceata. Iarna sau din iunie pana in septembrie, orasul se transforma in statiune pentru schi de pista si de fond. Pescuitul, trekkingul si echitatia sunt si ele foarte apreciate.

Orasul dsipune de numeroase infrastructuri care sunt destinate puternicii afluente a turistilor. Orasul Ushuaïa prezinta si o arhitectura interesanta. O veti descoperi plimbandu-va prin oras. Mergeti in Plaza 12 Octombrie pentru a vedea impresionantul obelisc care reprezinta inima orasului.

Sobrul Edificio de la Legislatura Provincial se afla si el in aceasta zona. Muzeul care trebuie neparat si el descoperit este Museo del Fin del Mundo care prezinta expozitii despre descoperirea regiunii dar si exemple de pasari tipice din Patagonia.

Vechea inchisoare, unde erau tinuti cei mai celebri criminali, din Argentina adaposteste azi un muzeu maritim si muzeul inchisorii. Muzeul Yamano va va permite sa aflati mai multe despre populatia Yamana.

Ushuaïa este si un paradis al naturii in stare pura. Muntii din vecinatate ofera posibilitatea de a practica mai multe activitati: drumetii, escaladari, trekking, ciclism, dar si schi iarna. O excursie la Cerro Martial va va permite sa ajungeti la Muntele Martial de unde veti avea o priveliste magnifica asupra orasului si asupra Canalului Beagle.

Trebuie sa luati « Trenul de la capatul lumii » pentru a intreprinde o excursie unica care va va duce prin taramul minunat de aici. Peisajele din Patagonia sunt magnifice!

Trebuie sa veniti aici pentru a va cufunda in frumusetea naturii care inconjoara regiunea. Varfurile inzapezite ale muntilor fac un apel la descoperire si la aventura. Puteti face un tur al Canalului Beagle pentru a observa focile si pinguinii. In fiecare anotimp, exista o multime de motive pentru a descoperi orasul de la capatul lumii si natura sa somptuoasa. Calmul padurilor sale luxuriante, muntii, lacurile, vaile, seduc orice vizitator si inunda imaginatia oricarui vizitator.

Pornind din Ushuaïa, puteti ajunge in Parcul National de la Terre de Feu – puteti vizita Golful Lapataia in vest sau sa mergeti la Cap Horn. Farul de la Capatul Lumii, devenit celebru datorita lui Jules Verne, este si el accesisibil aici.

Gastronomia din Patagonia este putin diferita de restul oraselor din Argentina datorita conditiilor climatice din regiune. Carnea de miel se consuma cel mai mult aici. Numeroasele feluri traditionale contin o mare varietate de pesti, de fructe de mare, in special crabi. Bautura favorita a celor de aici este mate iar prajitura cea mai apreciata se numeste calafate.

Daca sunteti pasionati de shopping, exista aici numeroase magazine de unde veti putea achizitiona suveniruri si obiecte de artizanat, mai ales pe stada San Martin. Regiunea Tara de Foc este un loc fara taxe, deci nu se plateste TVA. Preturile sunt destul de ridicate aici, in special din cauza turismului in plina dezvoltare.

Ushuaia