Informatii utile Erevan

Date generale


Moneda: Dram (AMD)
Limba oficiala: Armeana
Fus orar: GMT 04:00

Erevan este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
manastiri
natura
panorama
puncte de interes
relaxare

Cand este indicat sa vizitati orasul Erevan

Pe perioada verii, sunt unele dintre cele mai moderate temperaturi, acestea urcand pana la un maximum de 32 de grade. Totusi, daca nu suportati prea bine caldura, pe restul anului acestea sunt mult mai mici, in ianuarie coborand pana la o medie de -6 grade Celsius. Cea mai buna luna de vvizitare a orasului Erevan este Septembrie, atunci cand toamna se instaleaza, iar fructele specifice sunt proaspat culese.

Temperaturi medii lunare in Erevan, Armenia

Shopping in Erevan

Daca doriti sa cumparati produse alimentare si obiecte artizanale specifice Erevanului, cel mai bine este sa asteptati venirea weekendului, atunci cand se organizeaza o Piata de Vernisaj in fata Operei. Aici veti gasi foarte multe produse, insa va recomandam sa fiti atenti atat la preturi, cat si la hotii de buzunare.

Brandy-ul armean, local numit cognac, este considerat a fi unul dintre cele mai bune brandiuri din lume, fiind un cadou obisnuit pe care turistii il duc acasa pentru cei dragi. In special, pentru ca acesta era brandy-ul preferat al lui Winston Churchill! Puteti gasi magazine care il comercializeaza in centrul Erevanului, dar puteti sa il cumparati si din duty free-ul din aeroport.

Carpetele armenesti sunt, de asemenea, o alegere foarte buna. Daca veti merge la Fabrica de Carpete Mergeryan, veti putea cumpara cateva la un pret foarte bun si, mai mult, veti putea sa cereti sa fie adaugata orice inscriptie doriti pe ele. Daca doriti sa cumparati unele vechi, de colectie, asigurati-va ca vi se da si certificatul acestora, pentru a nu risca sa va fie confiscate.