Transport Erevan

Majoritatea turistilor din Erevan prefera sa se plimbe prin acest oras, folosind ocazional taxiul. De asemenea, veti putea observa cateva birouri de inchiriere a masinilor in centrul Erevanului. Puteti inchiria orice, de la o masina veche sovietica si pana la un jeep chinezesc, oferta fiind extraordinar de diversificata.

Totusi, trebuie sa aveti grija la cum conduceti, deoarece stilul soferilor armeni este foarte intimidant, astfel incat, poate este mai bine sa inchiriati si un sofer cu respectiva masina.

Cel mai des folosit mijloc de transport din Erevan este maxitaxi-ul, numit marshutni. Acestea au numere si rute specifice, desi vor opri oriunde doriti, mai degraba decat in statii anume. Pretul unei calatorii este de aproximativ 100 drahme, indiferent de distanta.

Pentru a opri un astfel de maxitaxi este suficient sa fluturati mana daca doriti sa urcati si sa-i spuneti soferului „Stop”, daca doriti sa coborati.

Exista si o linie de metro in Erevan, insa, cum majoritatea obiectivelor turistice se afla in centrul orasului, este putin probabil sa il folositi. Acesta este sovietic si, asadar, vechi, insa vine cu un pret pe masura, foarte mic.