Ghid turistic Aruba

Recomandat pentru: plaja, relaxare, snorkeling, cazinou, parcuri, restaurante, shopping

Despre Aruba

Aruba este una dintre cele patru tari care formeaza Regatul Tarilor de Jos, alaturi de Tarile de Jos, Curacao si Sint Maarten. Cetatenii Arubei sunt de o singura nationalitate, anume olandeza. Limba vorbita de localnici este olandeza (oficial), papiamento, (de asemenea, oficial) spaniola si engleza. Tara este impartita in opt regiuni, iar capitala sa este la Oranjestad.

Din punct de vedere economic, se poate mentiona ca aproximativ trei sferturi din produsul intern brut este castigat prin activitatile de turism si activitatile conexe. Majoritatea turistilor care viziteaza aceasta tara vin din Tarile de Jos, Venezuela si Statele Unite ale Americii.

In Aruba exista doua scoli medicale care pregatesc studentii pentru a practica in Statele Unite. Acestea sunt Universitatea Aureus si Universitatea Xavier. Principalul spital din tara este gazduit de capitala; acesta este bine echipat, atat in ceea ce priveste personalul cat si echipamentul. Hotelurile din orasele tarii au medici si stomatologi.

Din punct de vedere peisagistic, Aruba are cateva dealuri aride, cu vegetatie desertica in cea mai mare parte si resurse naturale neglijabile. Cel mai inalt punct din tara este Mount Jamanota (188 m). Regiunea sud-vestica a tarii are plaje cu nisip alb si ape calde de culoare turcoaz. Coasta de nord-est a tarii are, de asemenea, cateva plaje cu nisip alb, dar apele sunt agitate.

In orice oras veti alege sa mergeti in aceasta tara, veti gasi lanturi de restaurante, atat de fast-food cat si de lux. Datorita faptului ca in tara functioneaza numeroase ferme de struti, produsele alimentare pe baza de carne de strut sunt disponibile pe scara larga.

Aruba este, in general, un loc foarte sigur la orice ora din zi sau din noapte, fiind una dintre tarile in care veti dori sa reveniti pentru a petrece un minunat sejur.