Informatii utile Aruba

Date generale


Capitala: Oranjestad
Moneda: Gulden din Aruba (AWG)
Limba oficiala: Olandeza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (91.9%), Alte religii (8.1%)

Aruba este recunoscuta pentru


plaja
relaxare
snorkeling
cazinou
parcuri
shopping
restaurante

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Aruba

Spre deosebire de o mare parte din regiunea Caraibelor, Aruba are un climat uscat si, in consecinta, un peisaj arid. Temperaturile din Aruba nu se schimba semnificativ. Intre lunile ianuarie si martie temperaturile raman in jurul valorii de 24 grade Celsius - 30 grade Celsius. Incepand din aprilie si pana in decembrie (perioada considerata extrasezon) temperaturile inregistrate sunt de 26 - 32 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Aruba

Ce sa luati in bagaj

Va trebui sa retineti ca in Aruba este recomandat sa purtati haine pentru plaja doar atunci cand sunteti pe plaja sau la piscina. Este o idee buna ca la cina, doamnele sa poarte rochie. Blugii sunt permisi in cele mai multe restaurante.

Transportul in Aruba

Taxiurile sunt disponibile de la aeroport si de la hoteluri. De asemenea, de la aeroport puteti inchiria un automobil. In plus, veti avea posibilitatea de a va imbarca intr-un autobuz numit "Arubus."

Deoarece Aruba este o tara mica, nu luati in considerare inchirierea unei masini pana cand nu stiti ce vreti sa faceti, de fapt, pana nu aveti un program bine stabilit. Este deosebit de important sa stiti ca si marile agentii va pot inchiria un vehicul in stare proasta.

Shopping in Aruba

Din capitala Arubei, Oranjestad, veti putea avea posibilitatea de a achizitiona numeroase suveniruri; multe dintre aceste sunt in mod ironic importate din Statele Unite, cu scene sau sloganuri insulare, doar pentru a fi achizitionate de catre americani si aduse inapoi in America. De asemenea, tot in capitala veti gasi Mall-ul Renasterii, care gazduieste magazine ce expun diverse branduri americane si europene (de exemplu: Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Gucci).

Se pare ca localnicii sunt foarte constienti de faptul ca economia lor este complet dependenta de turism – din acest motiv sunt politicosi cu turistii, si chiar si vanzatorii ambulanti nu cauta sa-si jefuiasca clientii.

Viza turistica in Aruba

Pentru Aruba viza nu mai este necesara pentru cetatenii romani incepand cu 1 octombrie 2006.