Ghid turistic Insula Aruba

Despre Insula Aruba

Aruba este o insula din Antilele Lesser, ce se intinde pe o lungime de 33 de kilometri. Aceasta insula impreuna cu Bonaire si Curacao, formeaza grupul insular ABC din Antilele Leeward. Situata in partea de sud a Caraibelor, la doar 15 mile de Venezuela si in afara centurii uraganelor, peisajul arid care caracterizeaza insula pare a fi desprins direct din Arizona.

Arhitectura Aruba este definita de patrimoniul sau olandez si de apropierea sa de America de Sud.

Pe Insula Aruba veti putea descoperi plaje perfecte si un patrimoniu olandez impresionant. Eagle Beach, o centura larga de nisip matasos, poate fi locul perfect pentru vacanta dumneavoastra in Aruba. Fisherman's Huts a fost mult timp considerat un paradis pentru windsurferi. Pe plajele Arubei va puteti relaxa fara doar si poate; o favorita a turistilor este Palm Beach, o plaja deosebita marginita de hoteluri.

O plimbare prin Parcul National Arikok, va va incanta intr-o mai mare masura daca va fi facuta noaptea. Nu, nu veti intalni varcolaci, insa veti vedea bufnite, crabi de uscat si serpi cu clopotei.

Pe insula va veti putea bucura din plin de viata de noapte. Veti avea posibilitatea sa mergeti in baruri, discoteci, cluburi si cazinouri. Multe dintre hotelurile din Aruba organizeaza nopti tematice la care puteti lua parte.

Multi dintre dumneavoastra sunteti atrasi de vizitarea muzeelor. Pe Insula Aruba veti putea vizita Muzeul de Istorie (care contine o colectie mare de artefacte si picturi din cele mai vechi timpuri), Muzeul Arheologic (cu exponate din ceramica si artefacte ce amintesc de credinte si traditii ale primelor culturi) si Muzeul Numismatic (cu peste 35.000 de piese diferite, care acopera peste 400 de tari).

Turismul este pilonul de baza al economiei insulei. Cresterea rapida a sectorului turismului in ultimul deceniu a dus la o crestere substantiala a altor activitati.

Moneda Aruba este Florinul, cunoscut ca "AFL". Dolarii SUA sunt acceptati pe scara larga in Aruba, iar bancile pot face schimb de alte valute straine. Cecurile de calatorie sunt acceptate si nu exista nicio taxa pentru utilizarea lor in hoteluri, restaurante si magazine. Cardurile de credit sunt acceptate la majoritatea unitatilor de cazare si alimentare.

Insula Aruba