Ghid turistic Oranjestad

Recomandat pentru: cazinou, plaja, shopping, relaxare

Despre Oranjestad

Oranjestad este capitala si cel mai mare oras din Aruba. In limba locala, papiamento, Oranjestad este adesea mentionat ca "Playa". Orasul a fost construit in jurul Fortului Zoutman, la scurt timp dupa ce acesta a fost construit in 1796.

Orasul poarta numele regelui Willem van Oranje-Nassau. Acest nume i-a fost conferit orasului in anii 1820 cand interesul pentru Aruba a crescut ca urmare a descoperirii depozitelor de aur.

Temperatura medie din oras este de 28 grade Celsius in general. Desi exista zile innorate, in medie, cele mai multe zile au doar burnita dimineata sau seara, iar restul zilei este cu soare.

Orasul este prevazut in mare parte cu arhitectura colonial olandeza. Avand in vedere cresterea interesului guvernului in ceea ce priveste mentinerea patrimoniului cultural al insulei, o serie de cladiri si case vechi din centrul orasului au fost restaurate. Fortul Zoutman este una dintre atractiile majore ale orasului.

Pe de alta parte, Oranjestad este foarte cunoscut pentru pentru activitatile de apa ce se pot practica aici (cum ar fi snorkeling, plimbari cu barca, parasailing si pescuit).
Iubitorii de shopping vor gasi ca Oranjestad ofera foarte mult din acest punct de vedere. In bijuteriile din oras puteti gasi oferte extraordinare pentru diamante si metale pretioase.

In oras sunt organizate multe carnavaluri, festivaluri si parade pe tot parcursul anului.

Oranjestad este deservit de Aeroportul International Regina Beatrix, situat la 2.5 km de centrul orasului.

Oranjestad