Despre Adelaide

Viu, colorat si cu o ambienta atractiva, Adelaide este orasul australian care nu doarme niciodata. Asezamantul este unul dintre cele mai mari din Australia, avand o populatie ce trece bine de un milion de oameni. El este situat in nordul peninsulei Fleurieu, aflandu-se chiar pe Valea Adelaide, intre Golful Sfantul Vicentiu si Muntele Lofty. Atunci cand colonelul Light si-a propus sa intremeze aici orasul Adelaide in anul 1836, acesta avea un plan destul de simplu: sa contureze un asezamant in care sa existe mult spatiu deschis.

In primul rand, in Adelaide trebuie sa vedeti plajele. Acestea sunt numeroase si reprezinta locul perfect in care va puteti relaxa la soare, departe de grijile de zi cu zi. De exemplu, Plaja Sellicks este perfecta pentru cei care vor sa practice surf sau doar sa joace fotbal sau volei pe plaja. Mai apoi, Plaja Alding are nisipuri aurii si foarte fine, oferind o priveliste minunata catre larg. Ceea ce o difera de alte plaje este ca puteti chiar sa va plimbati cu masina pe ea. Atunci cand ajungeti in Adelaide trebuie neaparat sa vedeti apusul de pe plaja, intrucat veti avea parte de un tablou mirific.

Cand vine vorba de petrecerea in aer liber trebuie sa aveti in vedere si Gradina Zoologica din Adelaide. Vedetele acestui obiectiv turistic sunt Wang Wang si Funi, doi ursi panda uriasi, dar foarte frumosi si prietenosi. Puteti sa faceti rezervari inainte de a veni aici pentru a va putea bucura in liniste de un tur al gradinii. Orasul australian dispune si de trei gradini botanice pe care va invitam sa le descoperiti cand ajungeti in Adelaide. Si cum nicio vacanta nu ar fi completa fara aventura, trebuie sa aveti in vedere si unul dintre secretele orasului, respectiv Sanctuarul Delfinilor. Acesta este parte a Estuarului Port River si puteti sa-l descoperiti mai bine facand KayKanoe. In timp ce va veti plimba pe apa, delfinii vor merge alaturi de voi si ii veti putea admira de aproape.

In fiecare duminica dimineata, Piata fermierilor va asteapta sa beti aici o cafea delicioasa sau sa va bucurati de un suc de fructe facut proaspat. Apoi puteti sa alegeti fructe si legume ce sunt aduse in piata chiar de cei care le cultiva. In timp ce va faceti aprovizionarea, copiii pot lua lectii de gatit sau pot invata cum sa isi faca propria gradina, asa ca iata un motiv in plus pentru a veni in Piata fermierilor. Tot duminica, doamnele si domnisoarele pasionate de cumparaturi trebuie neaparat sa viziteze Piata Gilles. Designeri entuziasti aduc aici cele mai frumoase piese croite, dar si accesorii si bijuterii care sa accesorizeze orice tinuta.

Si cum Adelaide este mai mult decat capitala vinului australian, nu se poate sa ajungeti aici fara a gusta din cel putin un sortiment din aceasta bautura. Orasul este impanzit de cluburi si pub-uri in care atmosfera este primitoare si foarte placuta. Multe dintre localuri dateaza de la inceputul secolului al XVII-lea, insa au totusi un aer modern si sofisticat. Pe strada King William veti avea ocazia sa ascultati muzica live buna, intrucat pe scena urca in fiecare seara cate o trupa formata din tineri talentati. Crown and Scepter este doar unul dintre localurile de pe aceasta strada. Daca in schimb doriti sa participati la un eveniment de tip stand-up comedy, atunci Hotelul Arkaba este alegerea potrivita!

Adelaide