Ghid turistic Albany

Recomandat pentru: peisaje, plaja, istorie

Despre Albany

Albany este unul dintre cele mai frumoase orase port din Australia, punand la dispozitia turistilor numeroase posibilitati de a petrece timpul liber. In primul rand, asezamantul este situat in partea de vest a Australiei si se intinde pe aproximativ 90 de kilometri patrati. Destinatia turistica este una plina de culoare si reprezinta locul in care europenii au pasit pentru prima data in regiunea de vest a Australiei.

Aici veti descoperi peste cincizeci de cladiri in care sunt amenajate muzee, galerii, dar si restaurante cu meniuri variate. Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Albany este Muzeul Whale World, singurul de acest tip din lume. El este amenajat in cladirea in care odinioara exista o statie de vanatoare de balene. Industria carnii de balene a cunoscut insa sfarsitul in anul 1978, atunci cand balenele cu cocoasa si balenele albastre au inceput sa migreze catre alte zone. Daca doriti sa vedeti insa mamiferele, atunci puteti merge in Parcul National Torndirrup. De aici veti avea o priveliste minunata asupra oceanului si daca aveti noroc, atunci puteti vedea chiar si cateva balene care au ramas in zona.

Un alt loc interesant din Albany este Piata Fermierilor. Aici veti gasi doar produse proaspete, cultivate in gradina.

Nici plajele nu sunt mai putin atractive, in special in timpul verii. Printre cele mai populare plaje se numara Plaja Mica, Waterfall, Bettys, Shelley sau Plaja Emu. Fie ca doriti doar sa stati la soare, fie ca alegeti sa practicati sporturi pe plaja, soarele din Albany este mereu prietenos si sigur veti pleca acasa cu un bronz superb. Nu trebuie sa uitati acasa totusi crema protectoare pentru piele si nici umbrela sau ochelarii de soare. De asemenea, nu uitati acasa aparatul foto, intrucat in Albany veti avea ocazia sa faceti fotografii superbe! Cei mai curajosi dintre dumneavoastra pot opta chiar pentru scufundari in apele cristaline ale oceanului.

Albany