Ghid turistic Alice Springs

Recomandat pentru: peisaje, natura, alte atractii

Despre Alice Springs

Inconjurat de nisipuri rosiatice si intinzandu-se pe sute de kilometri, Alice Springs este unul dintre orasele principale ale Australiei. Acest asezamant este al treilea ca marime din tara cangurilor si se remarca printr-o serie de lucruri specifice care atrag, se pare, din ce in ce mai multi turisti in fiecare an.

In primul rand, trebuie sa stiti ca Alice Springs este un oras australian care a inceput sa se dezvolte inca din anul 1872 cu ocazia lucrarilor la o linie de telegraf. Aceasta era menita sa uneasca partea de nord cu partea de sud a continentului, ajungand mai apoi la Indonezia. Cel care s-a ocupat de aceasta lucrare se numea Charles Todd, iar astazi, asezamantul poarta numele Alice Springs in onoarea sotiei sale. Cu toate acestea, aborigenii sunt cei care si-au pus amprenta asupra Alice Springs inca de acum 30.000 de ani. Ei au gasit in desertul australian un loc perfect pentru stilul lor de trai, insa aceasta perioada s-a incheiat. Astazi, Alice Springs reprezinta o combinatie fascinanta intre amintirea aborigenilor si modernul zilelor noastre.

Iata cateva secrete care va vor face vacanta in Alice Springs mai interesanta, astfel incat veti uita de toate grijile de zi cu zi. In primul rand, atunci cand ajungeti aici trebuie sa vizitati imprejurimile. Cum puteti face acest lucru? Ei bine, puteti opta pentru o plimbare pe traseul Larapinta, insa trebuie sa aveti grija, pentru ca e vorba de un teren destul de accidentat si greu de parcurs. Peisajul merita, insa. Mai apoi, trebuie neaparat sa vedeti Serviciul Regal Aerian al Doctorilor, prima organizatie de acest tip din lume. Aici veti putea observa si statia de telegraf care a stat la baza orasului. Imediat, la Galeria Albert Namatjira aveti ocazia de-a va bucura de de o calatorie printre traditiile aborigenilor ce au locuit in Alice Springs, calatorie ilustrata prin numeroase tablouri deosebite. Daca doriti chiar sa cumparati cateva opere de arta de aici, puteti face acest lucru la Festivalul Desert Mob ce se desfasoara anual in august-septembrie. Nici desertul Simpson nu trebuie uitat.

Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le puteti face in Alice Springs este sa va plimbati pe o camila. Experienta este una inediata, mai ales ca veti merge pe nisip, iar ghidul va va explica mai multe despre animalele si pasarile care se afla in zona si care suporta in fiecare zi caldurile exorbitante. Trebuie sa mai stiti ca in ultima zi din august, in fiecare an in Alice Springs se organizeaza o cursa pe un rau uscat. Aceasta este o ocazie minunata pentru a va distra alaturi de localnici si de a intra in atmosfera lor.

Printre evenimentele la care trebuie neaparat sa participati in Alice Springs se numara in primul rand Desert Mob. Evenimentul reuneste colectionari si pasionati de arta care vin aici din intreaga lume pentru a vedea operele din centrele destinate lumii aborigine. Mai apoi, e bine sa stiti ca localnicii se intalnesc in fiecare duminica, de la ora 11 dimineata in Pacul Konjo. Aici se joaca fotbal, frisbee, dar se pot desfasura si alte activitati recreative. Cu siguranta nu veti regreta daca alegeti Alice Springs pentru vacanta voastra!

Alice Springs