Ghid turistic Bendigo

Recomandat pentru: istorie, arhitectura, gastronomie

Despre Bendigo

Alegerea destinatiei de vacanta nu este niciodata usoara, insa noi va sugeram sa alegeti orasul australian Bendigo.

Cunoscut pentru istoria mineritului de aici, asezamantul este unul foarte intins, cu numeroase obiective turistice. Din 1851 si pana in prezent, din aceasta zona au fost extrase peste 600 de tone de aur. De altfel, astazi puteti afla mai multe despre minerit si cantitatile extrase de aici daca vizitati Mina Centrala Deborah, Muzeul Dragonul de Aur sau daca circulati cu tramvaiele Bendigo. Mai apoi, va invitam sa descoperiti Galeria de Arta Bendigo. Aceasta este una dintre cele mai vechi si mai mari galerii regionale din Australia. De exemplu, in martie 2012, obiectivul turistic a fost vizitat de catre Printesa Charlene de Monaco, atunci cand a avut loc deschiderea expozitiei despre Grace Kelly. In imediata apropriere a Galeriei aveti ocazia de a descoperi Teatrul Capital. Acesta gazduieste anual numeroase piese de teatru sau concerte de muzica impresionante.

Si cum localnicii din Bendigo se lauda ca au produse proaspete, produse in curtile pe care unii le detin, nu trebuie sa plecati de aici fara a merge in Piata Wesley Hill Community. Puteti veni aici in fiecare sambata intre orele 7:30-13 pentru a gusta legume si fructe proaspete sau pur si simplu daca vreti sa cumparati suveniruri lucrate de manual de cei din Bendigo.

De asemenea, trebuie sa mai stiti ca orasul imbraca haina de sarbatoare in fiecare an in luna noiembrie atunci cand are loc Festivalul de Blues. Este ocazia perfecta pentru ca peste optzeci de artisti sa se reuneasca, spre incantarea publicului care se mareste de la an la an. In schimb, daca va place mai mult sportul, atunci in Bendigo puteti merge pe terenul Regina Elizabeta, unde periodic au loc sesiuni de crichet sau de fotbal australian. Acestea nu sunt insa toate obiectivele turistice din Bendigo, intrucat asezamantul va asteapta sa il descoperiti in totalitate in concediu!

Bendigo