Despre Brisbane

O destinatie turistica aparte pe care o puteti alege pentru o vacanta de neuitat este orasul australian Brisbane. Acesta este capitala statului Queensland. Brisbane a fost numit dupa raul pe care este situat. Aceasta apa a fost numita astfel la randul ei in onoarea lui Sir Thomas Brisbane, guvernatorul regiunii New South Wales. De precizat este faptul ca suburbiile orasului se intind de-a lungul Golfului Moreton.

Atunci cand alegeti Brisbane ca destinatie turistica trebuie sa stiti ca asezamantul are un climat subtropical umed, ceea ce inseamna ca verile sunt foarte calde, dar cu perioade umede, iar iernile sunt uscate si temperaturi nu foarte scazute. Din noiembrie pana in martie, furtunile sunt insa foarte des intalnite si nu este exclus sa ploua uneori chiar torential. Asadar, daca veniti aici in aceasta perioada trebuie neaparat sa aveti haine speciale pentru ploaie si cel putin o umbrela in valiza. O temperatura record de 43 de grade Celsius s-a inregistrat in Brisbane in anul 1940.

Orasul australian dispune de numeroase locuri in care va puteti bucura de muzica de calitate. De exemplu, puteti merge la Centrul de Arta Queensland, care este compus dintr-un teatru, o sala de concerte, dar si include si Opera Queensland, precum si Orchestra Queensland. Mai apoi, aveti la dispozitie Galeria de Arta Moderna care si-a deschis portile in decembrie 2006 si care gazduieste cele mai cunoscute piese de arta moderna din Australia si nu numai.

O experienta inedita pentru turistii care ajung in Brisbane este cu siguranta vizitarea Sanctuarului Lone Pine Koala. Obiectivul este localizat intr-un mediul natural atractiv, chiar pe malul raului Brisbane. Peste 130 de ursi koala traiesc aici, impreuna cu numerosi canguri si alte animale. Sanctuarul a fost deschis in anul 1927, atunci cand doar doi ursuleti koala traiau aici. Astazi puteti vizita obiectivul turistic in fiecare zi intre orele 9-17.

Daca va intrebati unde puteti sa mergeti pentru a lua masa ori doar pentru a bea ceva, atunci aveti la dispozitie numeroase localuri modern cu meniuri variate si personal foarte bine instruit. Printre acestea se numara Bunker, Comfort at My Table, Mrs Luu’s Vietnamese Canteen sau La Dolce Vita-Park Road. In schimb, daca doriti sa va relaxati, atunci puteti merge la Wellne One, un centru special creat pentru turistii si locanicii care vor sa scape de grijile zilnice. Mai apoi, doamnele si domnisoarele pot merge la cumparaturi. Un loc ideal in care puteti alege dintr-o gama larga de sandale, pantofi cu toc si genti este Parcul Road, din cartierul Milton. In acest timp, domnii se pot bucura de cel mai bun stadion din zona, respectiv Stadionul Suncrop. Acesta dispune de 55.000 de locuri si gazduieste mai multe tipuri de jocuri, printre care fotbal American sau rugby.

Cand seara se lasa peste Brisbane, atunci trebuie sa iesiti in oras pentru a va distra. Hotelul Regatta este o cladire foarte moderna, recent renovata care dispune atat de baruri, cafenele si restaurante, cat si de un ring de dans pentru a va relaxa pe ritmuri muzicale. Un alt loc in care va puteti petrece seara este Coro. Acedsta se afla la doar cateva minute de centrul orasului si puteti veni aici pentru a lua cina, pentru a incerca diverse jocuri sau pentru a gusta din delicioase tipuri de vin.

Brisbane