Ghid turistic Broken Hill

Recomandat pentru: istorie, galerii de arta, muzee

Despre Broken Hill

Atunci cand va planuiti vacanta va sugeram sa luati in considerare ca destinatie turistic Broken Hill din Australia.

Acest oras este unul destul de izolat de celelalte localitati, insa reprezinta locul in care s-au pus bazele celei mai mari companii de minerit din lume, respectiv BHP Billiton. Initial, Broken Hill s-a numit Orasul de Argint, insa denumirea a fost schimbata destul de repede. De precizat este faptul ca orasul australian este inconjurat de semi desert, dar totusi dispune de parcuri foarte frumoase, verzi, cu gradini ample si interesant structurate din punct de vedere arhitectural. Trebuie sa stiti in zona cu desert din Broken Hill veti putea descoperi doua lucruri interesante. Unul este celebra sculptura care are o forma nedefinita, dar care este cunoscuta sub numele de Sculpture Site, iar celalalt este Sanctuarul Florei si al Faunei. Cel din urma se intinde pe aproximativ 180 de hectare si este imprejmuit de un gard electric.

Turul Broken Hill poate continua apoi cu o vizita la Galeria de Arta ce poarta numele orasului australian. Aici veti descoperi colectii importante ale unor artisti renumiti, dintre care ii putem aminti James coutts Michie si James Ashton. De asemenea, puteti sa va rasfatati privind picturi din secolul al XX-lea, picturi realizate de catre Margaret Preston si Arthur Streeton. Fondata in anul 1904, galeria a devenit in timp un obiectiv foarte cautat si interesant de si pentru turisti. Accesul se face pe baza de donatie si puteti veni aici in fiecare zi, de la 10 la 17, exceptand zilele de sarbatoare.

In ceea ce priveste locul in care puteti lua masa, iata un local spectaculos: Broken Heart. Restaurantul este situat pe o stanca, undeva deasupra orasului, astfel incat de aici aveti o priveliste splendida asupra intregului asezamant. Asadar, plimbare placuta prin Broken Hill!

Broken Hill