Ghid turistic Broome

Recomandat pentru: pescuit, plaja, camping, observarea balenelor, relaxare, apusuri de soare

Despre Broome

Broome este unul dintre cele mai frumoase si cautate orase de pe teritoriul australian. El este situat in regiunea de vest a Australiei, la o distanta de aproape doua mii de kilometri de Perth si a reusit sa-si castige faima de oras turistic intrucat dispune de o plaja destul de intinsa, dar si de numeroase resorturi perfecte pentru vacanta dumneavoastra.

In primul rand trebuie sa stiti ca Plaja Cable se intinde pe aproximativ douazeci de kilometri, are nisipuri fine, in general albe, iar apa marii este curata si cristalina, numai buna pentru o baie. Ar trebui sa aveti grija in apa din noiembrie si pana in luna martie, pentru ca in aceasta perioada apar meduzele in general. De asemenea, Plaja Cable mai este cunoscuta in lume si datorita faptului ca aceasta cuprinde si o zona dedicata exclusiv nudistilor.

Si cum o vizita in Broome nu poate fi completa daca nu vizitati orasul, atunci trebuie sa ajungeti si in Golful Roebuck ce se afla pe malul de est al insulei pe care este orasul australian. De aici veti avea parte de privelisti minunate si veti descoperi o latura mai linistita a Broome-ului. Daca in schimb va plac mai mult sporturile, atunci va puteti recrea a clubul de bowling sau la clubul de golf. Pe langa acestea, in Broome veti descoperi si un club de fotbal care a fost fondat in anul 1949.

Pentru aceia mai curajosi dintre dumneavoastra, petecul de pamant australian a pregatit activitati inedite. Fie ca optati pentru o calatorie cu balonul cald la rasarit, fie ca alegeti o calatorie cu vaporasul in juru insulei, veti avea parte de experiente de neuitat. Adrenalina incepe insa atunci cand va urcati pe skijet, cand faceti surf sau cand va scufundati in apele dimprejurul Broome-ului. Cert este ca aici nu veti avea nicio secunda timp sa va plictisiti!

Broome