Ghid turistic Bundaberg

Recomandat pentru: plaja, shopping, relaxare

Despre Bundaberg

Bundaberg este un oras ce face parte din regiunea cu acelasi nume si se incadreaza, din punct de vedere geografic in Queensland, fiind asezamantul in care fermierii au venit in anul 1867. Orasul australian a crescut destul de mult in timp, dezvoltandu-se intr-o perioada relativ scurta.

Inainte sa veniti aici e bine sa stiti ca Bundaberg are o clima subtropicala, ceea ce inseamna ca verile sunt foarte calduroase, iar iernile blande, cu temperaturi ce nu scad niciodata sub zero grade. In acelasi timp, orasul australian va pune la dispozitie numeroase obiective turistice pe care sa le vizitati atunci cand alegeti aceasta destinatie pentru vacanta.

Plajele sunt principala atractie. Ele se intind pe 140 de kilometri patrati si va ofera privelisti minunate, dar si ocazia de a va bronza sau de a juca volei, fotbal sau batmington. De asemenea, exista zone in care puteti practica surf sau puteti opta pentru o plimbare cu vaporasul. Mai apoi, nu trebuie sa ratati Complexul Gradinii Botanice care se afla in nordul orasului. Acest obiectiv turistic reuneste mai multe lucruri interesante. Printre ele se afla si Muzeul Districtual in care expozitiile va spun povesti despre localnici, arta, cultura, cladiri, dar si afaceri. Aici veti descoperi peste trei mii de fotografii facute de-a lungul timpului in Bundaberg. O parte dintre acestea sunt scoase la vanzare, in caz ca doriti sa aveti un suvenir din vacanta. Complexul este deschis de luni pana duminica, in intervalul orar 10-16, iar intrarea este gratuita.

Un alt loc pe care trebuie sa-l vedeti in Bundaberg este Gradina Zoologica Alexandra. Aceasta este casa a numeroase animale, printre care canguri, ursi, dar si papagali de diferite culori si tipuri. Gradina zoo este situata pe malul raului Burnett, fiind in acelasi timp un loc ideal pentru picnic si pentru petrecerea timpului in aer liber, iar accesul este gratuit.

Bundaberg