Ghid turistic Cairns

Recomandat pentru: recif, natura, snorkeling, rafting, scufundari

Despre Cairns

Cairns este un oras australian ce se afla in apropiere de Queensland si fost fondat in anul 1876. Asezamantul reprezinta o destinatie turistica ideala pentru cei care doresc sa se relaxeze departe de zgomotul marilor orase, dar si de rutina locului de munca. Orasul a fost numit Cairns in onoarea lui William Wellington Cairns, actualul guvernator al Queensland si a fost fondat pentru minerii care mergeau catre Raul Hodgkinson. In timp insa, orasul a devenit un important centru exportator de trestie de zahar, aur si alte metale pretioase.

Astazi, Cairns dispune de numeroase plaje foarte frumoase. Pe cele din sudul orasului, de pilda exist zone propice pentru pasionatii de camping. Printre acestea se numara Plaja Bramston, Plaja Ella sau Plaja Kurrimine. Tot in Cairns veti descoperi si Padurea Tropicala. Ea se intinde pe aproximativ noua sute de mii de hectare si are o flora foarte interesanta si diversa.

Daca va plac mai mult activitatile ce implica adrenalina, atunci va puteti indrepta catre Centrul de Scuba Diving din Cairns sau puteti face snorkeling in Marele Recif din zona. Skydiving, plimbari cu masini de teren sau ATV-uri, rafting sau plimbari pe cal, acestea sunt de asemenea activitati care va vor transforma vacanta intr-una extrem de interesanta si placuta.

Seara o puteti petrece pe Esplanada Cairns. Aceasta este presarata cu baruri, cafenele si restaurante in care puteti intra fie pentru a bea ceva, a lua masa ori pentru a va relaxa dansand. Dintre baruri mentionam Blue Mango Café si Vertigo Bar, iar dintre cafenele Broadwalk si Cha Chas Café.

Ce trebuie sa mai stiti atunci cand va pregatiti sa veniti in Cairns este ca trebuie sa aveti neaparat aparatul foto la dumneavoastra, intrucat aici aveti ocazia de a surprinde peisaje minunate. Cu siguranta va veti dori sa reveniti in acest superb oras australian dupa cateva zile petrecute aici. Asadar, vacanta placuta!

Cairns