Despre Canberra

Tara cangurilor, Australia este cea in care puteti gasi numeroase orase perfecte ca destinatie turistica pentru cateva zile libere. Printre acestea se numara si Canberra, un asezamant care se intinde pe aproximativ 800 de kilometri patrati. Numele orasului deriva, se pare de la cuvantul Kambera sau Canberry, ambele insemnand “loc de intalnire”.

Un oras vibrant, cu o atmosfera incredibil de primitoare si calda, Canberra se lasa descoperit la fiecare pas. Turistii vin aici cu placere intrucat exista multe locuri ce trebuie explorate. De pilda, puteti vizita Muzeul National al Dinozaurilor care este acum casa a doisprezece dinozauri ce amintesc de vremurile de odinioara ale zonei. Obiectivul turistic este deschis in fiecare zi intre orele 10-17, iar adultii platesc un bilet de 11,5 dolari, pe cand copiii doar 8,5 dolari. In Canberra veti descoperi si numeroase galerii in care sunt expuse diverse opere de arta foarte interesante. Printre locurile in care trebuie sa ajungeti se numara asadar Galeriile ANCA, Galeriile Beaver, dar si Scoala cu program artistic ANU. In multe dintre aceste galerii, obiectele expuse pot fi si cumparate, in cazul in care doriti sa duceti celor dragi un suvenir din vacanta in Australia. Mai apoi, un mod placut de a petrece timpul in natura ar fi sa vedeti Gradina Botanica din Canberra. Aceasta cuprinde plante din intreaga Australie. In incinta gradinii, in fiecare an se desfasoara numeroase evenimente interesante. Pe timpul verii sunt organizate concerte in aer liber, dar si vizionari de filme. Un alt lucru atractiv pe care trebuie sa-l stiti despre Gradina Botanica este ca puteti sa o vedeti si noaptea, in cadrul evenimentului “After Dark”. Experienta va fi una inedita, intrucat putine sunt gradinile pe care le puteti vedea si dupa lasarea serii. Daca sunteti pasionati de obiectele lucrate manual, atunci cu siguranta trebuie sa vizitati si Centrul Craft and Design. Acesta este organizat sub forma unei galerii ce include piese precum bijuterii, obiecte din sticla, ceramica, piese de mobilier sau textile si fibre. Obiectivul turistic se afla chiar in inima orasului, ceea ce il face foarte accesibil si apoi veti putea usor sa continuati turul asezamantului. Nici Gradina de Reptile nu trebuie trecuta pur si simplu cu vederea. Aici veti avea ocazia sa descoperiti cele mai colorate si frumoase reptile din tara, dar si expozitii organizate tematic in functie de temperaturi sau zone.

Vizitarea orasului Canberra poate continua cu o runda de cumparaturi. Centrul Canberra sau Piata Garema sunt doar doua dintre locurile in care puteti merge daca doriti sa cumparati diverse lucruri. Mai apoi, exista centrele comerciale Manuka si Kingston. Acestea se afla la o distanta de doar cinci minute unul de celalalt si au fost fondate inca din 1920. Astazi, aici puteti gasi de la buticuri cu fast-food pana la magazine cu bijuterii, imbracaminte sau incaltaminte, dar si suveniruri.

In ceea ce priveste diminetile in Canberra, iata o modalitate inedita de a va trezi: zborul cu balonul. Orasul australian dispune de mai multe baloane cu aer cald, iar de sus veti putea vedea intreg orasul, priveliste care va va taia rasuflarea, cu siguranta. Din categoria lucrurilor inedite se mai numara apoi si scufundarile in lacurile din Canberra. De asemenea, va puteti plimba cu vaporasul sau puteti opta sa faceti KayaKanoe. Acestea nu sunt insa toate motivele pentru care ar trebui sa alegeti Canberra ca destinatie turistica! Cand veti ajunge aici va veti indragosti pe data de orasul animat si primitor!

Canberra