Ghid turistic Darwin

Recomandat pentru: pescuit, safari, galerii de arta, relaxare, gastronomie

Despre Darwin

Situat in apropiere de Marea Timor, Darwin este un oras australian care isi deschide larg portile pentru turisti in fiecare an. Asezamantul este de departe cel mai populat din Teritoriul Nordic al Australiei, cu toate ca este una dintre cele mai mici capitale australiene. In timp, aceasta destinatie a s-a dezvoltat destul de mult, intrucat odinioara era doar un mic port, iar astazi vorbim de un oras modern si multicultural.

Suburbiile orasului, impreuna cu Darwin se intind pe o forma aproximativ triunghiulara., iar asezamantul australian este impartit intr-un oras vechi si unul nou. Acestea sunt despartite de catre Aeroportul International Darwin si Baza Regala Air Force. Trebuie sa mai stiti ca in apropiere de Darwin exista un asezamant satelit numit Palmerston ale carui baze au fost puse in anul 1980. De asemenea, imprejurul Darwinului exista cateva regiuni preponderent rurale in care viata este una rustica si plina de obiceiuri si traditii ce se pastreaza inca. Howard Spring, Humpty Doo si Berry Springs sunt doar cateva dintre asezamintele care sunt incluse in regiunile rurale. Totodata, cea mai importanta parte industriala a orasului s-a dezvoltat in timp de-a lungul strazii Stuard, pe drumul care duce spre Palmerston, iar cel mai mare centru comercial din Darwin este situat in Piata Casuarina.

Darwin este un oras bogat atunci cand vine vorba despre obiective turistice. De exemplu, puteti vizita Muzeul Militar in care veti descoperi povestea experientelor localnicilor din cel de-al doilea Razboi Mondial. Videoclipuri, fotografii, dar si o colectie impresionanta de arme sunt puse la dispozitia dumneavoastra. Muzeul s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, intrucat in 2008 guvernul australian a alocat o suma de zece milioane de dolari pentru imbunatatirea obiectivului turistic. Cei intersati sa viziteze acest muzeu o pot face in fiecare zi, in intervalul orar 9:30-17:30. Puteti continua apoi turul muzeelor cu Fannie Bay Gaol. Aceasta cladire este situata chiar la iesirea din oras, pe strada Ross Smith. Pana in anul 1979 aici a fost o inchisoare, insa astazi turistii pot patrunde in interior pentru a vedea fostele celule, dar si locul in care unii detinuti erau spanzurati pana in 1950. De asemenea se pare ca in aceasta cladire se refugiau odinioara vietnamezii, dar si cei care sufereau de lepra. In prezent, accesul in muzeu este gratuit, iar obiectivul este deschis in fiecare zi intre orele 10-16:30.

Daca preferati mai mult activitatile in aer liber, atunci nu trebuie sa va faceti griji cand ajungeti in Darwin. De pilda, orasul dispune de numeroase trasee de ciclism. In jurul anului 1950 a fost fondat in oras Clubul de Ciclism Darwin care organizeaza evenimente in sezoanele calde. De retinut este traseul Arnhem Highway-Humpty Doo, o ruta de aproximativ 80 de kilometri. Mai apoi, Darwin dispune si de cateva plaje foarte frumoase. Totusi, inainte sa va aruncati in valurile marii ar fi bine sa observati ca exista un semn prin care vi se atrage atentia ca in apa e posibil sa fie crocodili, iar din mai pana in octombrie marea este plina de meduze. Printre plajele din Darwin putem aminti Mindil, Madorah sau Vestey. O alta varianta de a petrece timp de calitate in aer liber ar fi sa vizitati Gradina Botanica. Aceasta este deosebit amenajata, flora fiind dispusa cu mult bun gust. Asadar, nu ezitati sa veniti in Darwin, pentru ca vacanta va va fi foarte interesanta si atractiva!

Darwin