Ghid turistic Freemantle

Recomandat pentru: gastronomie, restaurante, istorie

Despre Freemantle

Freemantle este un oras situat in partea de vest a Australiei si se numara printre destinatiile turistice perfecte pentru o vacanta departe de aglomeratia marilor orase. Asezamantul se afla chiar acolo unde este gura de varsare a Raului Swan, fiind in acelasi timp portul care deserveste Perthului. Orasul a fost numit Freemantle in onoarea capitanului Charles Howe Freemantle, englezul care odinioara si-a stabilit aici tabara.

Daca doriti sa gustati din atmosfera creata de localnici, atunci trebuie neaparat sa vedeti pietele din Freemantle. In acestea veti descoperi fructe si legume proaspete, dar si obiecte lucrate manual de cei ce locuiesc aici. Artistii isi dau intalnire in piete in fiecare zi a saptamanii, aratandu-va numeroase momente de iluzionism sau doar momente amuzante. Apoi puteti servi masa in Freemantle Fishing Boat Harbour, o zona presarata cu terase si restaurante. Puteti gusta aici diferite tipuri de peste preparate intr-un mod traditional in timp ce serviti din bauturile specifice zonei. De asemenea, din Freemantle Fishing Boat Harbour puteti cumpara peste proaspat pe care il puteti gati singuri daca va cazati intr-una din casutele scoase spre inchiriere in special in timpul verii.

Un obiectiv turistic ce merita de asemenea vizitat atunci cand ajungeti in Freemantle este Muzeul Maritim. Aici veti afla povestea pescarilor din zona, dar si a celor care de-a lungul timpului au naufragiat aici, fiind obligati sa traiasca in Freemantle o perioada indelungata. Muzeul are un design arhitectural interesant si este deschis in fiecare zi intre orele 9:30-17. Adultii vor plati un bilet de 10 dolari, iar copiii cu varste cuprinse intre trei si cincisprezece ani doar 3 dolari. Un alt loc interesant din asezamantul australian este Galeria Epavelor. Colectiile includ exponate legate de epavele care au ajuns la malul Freemantle incepand cu secolul al XVII-lea. Nici Muzeul Armelor nu trebuie uitat, intrucat aici sunt expuse arme si vehicule ce erau folosite de catre militari odinioara.

Cu siguranta zilele petrecute in Freemantle va vor face sa va doriti sa reveniti aici, asa ca nu ezitati sa alegeti asezamantul australian pentru a va petrece vacanta!

Freemantle