Ghid turistic Gold Coast

Recomandat pentru: parc de distractie, surfing, plaja, parcuri, observarea balenelor, parcuri tematice, relaxare

Despre Gold Coast

Coasta de Aur a Australiei (Gold Coast) este o destinatie turistica ideala pentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti pasionati de surf in timpul zilei si de petreceri pana in zori. Asezamantul este unul foarte animat, din toate punctele de vedere, fiind locul in care cu sguranta nu veti avea timp sa va plictisiti niciodata.

Coasta a inceput sa se dezvolte foarte mult in special dupa anii 80 ai secolului al XX-lea, cand aceasta destinatie a devenit a doua cea mai cautata dupa orasul Brisbane. Cei saptezeci de kilometri de plaja care deservesc astazi Coasta de Aur a Australiei va ofera ocazia perfecta de-a practica surful sau pur si simplu sa va bucurati de o baie de soare pe nisipurile fine. De asemenea, puteti merge pe unul dintre numeroasele terenuri de golf de pe coasta, unde puteti beneficia chiar de ajutorul unui instructor pentru a invata cum se practica acest sport. Mai apoi, va sugeram sa vizitati Parcul National Lamington ce face parte din Padurile Gondwana, adica una din cea mai intinsa padure tropicala din lume. Obiectivul turistic se intinde pe aproximativ 160 de kilometri si va ofera ocazia de a vedea peisaje absolut minunate.

Daca va place sa petreceti timp in aer liber, atunci nu ezitati sa vedeti si Muntele Tamborine, care astazi reprezinta de fapt ramasitele a ceea ce odinioara a fost vulcanul Warning. Zona se afla la aproximativ treizeci de minute de mers din centrul Coastei de Aur si este locul pe care multi dintre cei ce traiesc aici il aleg pentru nunti sau alte astfel de momente importante. De altfel, aici veti putea vedea si o flora impresionanta. Muntele Tamborine este totodata cel care va pune la dispozitie una dintre cele mai vechi berarii din zona, in cazul in care vi se face sete si doriti sa luati o pauza de la plimbare. Distractia poate continua mai apoi in Parcul Aussie Waterballs, acolo unde voia buna este la ea acasa. Puteti sa va plimbati in baloane pe apa sau puteti doar sa va bucurati de buticurile cu suveniruri din parc!

Gold Coast