Ghid turistic Hobart

Recomandat pentru: gastronomie, gradini, galerii de arta, gradina botanica, shopping, peisaje

Despre Hobart

Atunci cand aveti in vedere alegerea destinatiei pentru vacanta, ar trebui sa luati in considerare Hobart, capitala statului Tasmania din Australia. Asezamantul a fost fondat in 1804 si acum este al doilea oras ca marime dupa Sydney. Hobart este situat, din punct de vedere geografic pe estuarul raului Dwerent, motiv pentru care de aici aveti acces la numeroase plaje.

Hobart pune la dispozitia turistilor numeroase locuri interesante care asteapta sa fie descoperite. Printre acestea se afla si Wander Salamanca, o straduta parfumata cu iz de istorie si culoare. In fiecare sambata, acest loc devine un mare bazar, intrucat puteti gasi aici artisti care isi expun si vand operele, negociind la pret. Puteti bea o cafea sub umbrelele care se intind precum un curcubeu in timp ce ascultati muzica de pe strada. Galerii, teatre, dar si magazine cu obiecte lucrate manual, acestea sunt ingredientele care completeaza reteta de success a Wander Salamanca. Mai apoi, experienta Hobart trebuie sa includa neaparat o plimbare pe muntele Wellington. Varful acestuia ajunge pana la 1270 de metri deasupra nivelului marii, insa puteti ajunge aici in doar douazeci de minute daca plecati din centrul orasului. O astfel de plimbare va va oferi o priveliste minunata asupra orasului australian, dar si asupra peninsulei Tasmaniene. Puteti opta chiar pentru o plimbare pe cal sau, daca va place aventura, va puteti incumeta sa alegeti un traseu cu bicicleta.

De asemenea, trebuie sa stiti ca nu exista o vacanta adevarata in Hobart daca nu va cazati in suburbiile orasului. Acestea va vor face sa va simtiti ca intr-o poveste, intrucat puteti lua micul dejun in pat, in timp ce veti putea vedea de pe geam fostele casute ale pescarilor. Suburbiile se numesc Battery Point, iar denumirea provine de la faptul ca in 1818 aici existau mai multe tunuri. Ele nu mai sunt functionale astazi si au devenit doar un simbol ce aminteste de vremurile de odinioara. Cel mai vechi pod din Australia se afla foarte aproape de Hobart, la doar treizeci de minute de mers. Acesta este pietruit si are un aspect interesant de vechi intr-o lume care s-a modernizat foarte repede in ultimii ani. Pasionatii de vinuri nu trebuie sa ajunga in Hobart fara a face o calatorie de o zi pe Valea Raului Coal, Valea Derwent sau Valea Huon. Acestea se afla chiar in vecintatea orasului si sunt presarate cu pivinte in care puteti degusta diferite tipuri din parfumatele si gustoasele bauturi. Daca doriti, puteti sa va bucurati si de platourile cu degustari special realizate pentru a completa degustarea de vinuri.

In cazul in care va intrebati cum va puteti deplasa in Hobart, atunci cel mai bun raspuns ar fi pe jos, intrucat astfel puteti descoperi cel mai bine asezamantul australian. Aveti, totusi la dispozitie si un numar destul de mic de autobuze care circula in oras. Totodata, Hobart a dispus la un moment dat, la fel ca multe alte orase din Australia de o retea de tramvaie, insa aceasta a fost oprita in jurul anului 1960. Cu toate acestea, inca mai puteti vedea sinele cand va plimbati prin Hobart. Puteti apela, in schimb si la taxiuri. Acestea nu sunt multe, dar totusi se pot gasi. Nu in ultimul rand, Hobart este deservit de un aeroport de dimensiuni relativ mari, respectiv un aeroport ce poarta numele orasului. De aici puteti zbura dinspre si catre alte orase, printre care Melbourne, Syndey, Brisane si Canberra. Interesant este si Aerodromul Cambridge care serveste, de cele mai multe ori doar pentru curse locale, oferindu-va curse placute si interesante.

Hobart