Informatii utile Australia

Date generale


Capitala: Canberra
Moneda: Dolar australian (AUD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 05:00 - GMT 11:00
Religie: Crestini (67.3%), Budisti (2.7%), Musulmani (2.4%), Alte religii (27.6%)

Australia este recunoscuta pentru


relaxare
plaja
shopping
peisaje
gastronomie
traditii
natura

Cand este indicat sa vizitati Australia

Situata in emisfera sudica, Australia poate fi vizitata in timpul sezonului uscat, respectiv in luna mai, daca aveti in plan vizite in regiunile nordice, respectiv Kakadu National Park, cand natura ofera un adevarat spectacol de culoare. Sezonul uscat (aprilie-octombrie), este ideal pentru programarea vacantei pe plajele din Queensland sau daca urmariti expeditii in padurea tropicala. In aceasta perioada, gradul de umiditate dar si temperaturile sunt mai usor de tolerat, iar pentru senzatii extreme puteti admira coloniile de crocodili care se odihnesc pe malurile mlastinilor. Cel mai mare numar de turisti se inregistreaza in perioada decembrie-ianuarie.

Temperaturi medii lunare in Australia

In Victoria si Tazmania si in zona de coasta clima este temperata, in timp ce nordul este traversat de temperaturi tropicale. Perioada cuprinsa intre septembrie - noiembrie este cunoscuta sub numele de primavara australiana, iar din februarie pana in aprilie (toamna), regiunile sudice sunt calduroase, cu ploi ocazionale in Melbourne, Sydney sau Adelaide.

Ce sa luati in bagaj

In general, e bine sa va puneti in bagaje hainele preferate, in care va simtiti cel mai bine, iar tinutele mai formale le puteti rezerva pentru iesirile la cina, in restaurantele exclusiviste din marile orase. Daca vacanta voastra se va desfasura exclusiv pe plaja atunci, pe langa costumul de baie favorit, tricouri si bluze din bumbac sau in, nu uitati ochelarii se soare, cremele de protectie solara si foarte important, solutiile de protectie contra tantarilor. O jacheta impermeabila pentru zile de toamna se va dovedi intotdeauna utila. Pentru plimbarile in natura, aveti nevoie de incaltaminte usoara, dar foarte rezistenta. Oricum, nu trebuie sa va panicati daca ati uitat ceva acasa, pentru de aici va puteti procura absolut tot ce aveti nevoie.

Viza turistica in Australia

Turistii romani care intentioneaza sa-si petreaca vacanta in Australia au nevoie de viza care se poate obtine de la reprezentatele diplomatice sau prin intermediul eVisitor, un serviciu electronic prin care puteti solicita eliberarea vizei, fara a va mai deplasa la sediul ambasadei, cu conditia ca sejurul dvs. sa nu depaseasca trei luni. Solicitarea online trebuie trimisa cu cel putin doua saptamani inainte de plecarea in vacanta. Odata aprobata viza, trebuie sa printati un exemplar pe care sa-l prezentati la sosirea pe aeroport, alaturi de pasaportul cu o valabiltate de cel putin 6 luni.