Informatii utile Insula Craciunului

Date generale


Moneda: Dolar australian (AUD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 11:00

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insula Craciunului

Insula Craciunului beneficiaza de o clima tropicala, iar vanturile musonice isi fac simtita prezenta intre decembrie si aprilie, cand se inregistreaza si cele mai importante precipitatii. Cele mai ploioase luni din an sunt februarie si martie. In restul anului, puteti oricand sa va programati un concediu, mai ales ca temperaturile sunt deosebit de placute, situate intre 20° si 30°C.

Ce sa luati in bagaj

Atitudinea relaxata a localnicilor se reflecta si in tinutele lor, foarte confortabile. Din acest motiv, e bine sa va puneti in bagaje hainele preferate, cat mai subtiri si deschise la culoare. Nu uitati palaria de soare, cremele cu factor ridicat de protectie, o jacheta impermeabila pentru zile cu ploaie, sandale dar si pantofi sport pentru plimbarile in rezervatia nationala. O atentie sporita trebuie sa acordati tinutei, daca aveti in plan vizite in Kampong, unde traieste o importanta comunitate musulmana, unde atat femeile cat si barbatii trebuie sa aiba corpul acoperit.

Modalitati de plata in Insula Craciunului

Moneda nationala este dolarul australian. Trebuie sa stiti ca serviciile bancare sunt limitate in insula, motiv pentru care e bine sa efectuati tranzactiile valutare cat va aflati pe aeroportul din Australia. In insula nu exista bancomante, dar Banca West Pac dispune de cateva sucursale. Serviciile de transfer bancar Western Union se pot efectua si de la oficiul postal. Majoritatea serviciilor turistice precum cazarea, serviciile de inchiriri auto sau itinerariile turistice organizate pot fi achitate in avans. Chiar daca in resorturile turistice se pot efectua plati cu cardul, in piete sunt preferate platile cash. Principalele supermarketuri se gasesc in capitala, in timp ce la Kampong functioneaza o piata cu produse specifice malaeziene, iar de la Poon Saan si Drumsite puteti face cumparaturi de la magazinele cu produse chinezesti. Exista si un aspect pozitiv, deoarecce majoritatea magazinelor functioneaza in regim duty-free, unele produse considerate de lux, pot fi achizitionare la preturi avantajoase.

Viza turistica in Insula Craciunului

Avand in vedere ca este un teritoriu al Australiei, turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Insula Craciunului, trebuie sa faca demersurile necesare obtinerii vizei pentru Australia, prin intemediului sistemului online eVisitor. De asemenea, aveti nevoie si de pasaportul cu o valabilitate de minimum 6 luni de la intrarea in tara.

Insula Craciunului