Ghid turistic Insula Fraser

Recomandat pentru: camping, lac, observarea balenelor, natura, plaja, pescuit, relaxare

Despre Insula Fraser

Pe coasta de sud a Queensland, in Australia veti descoperi Insula Fraser, o atractie turistica deosebita ce se intinde pe aproximativ 1800 de kilometri patrati. Cercetarile arheologice au aratat ca teritoriul insulei a fost initial ocupat de aborigeni si ca acestia au trait aici acum aroximativ 5000 de ani. Initial, petecul de pamant s-a numit K’gari, care insemna Paradis.

Astazi, asezamantul gazduieste numeroase specii rare de papagali, bufnite, dar si alte pasari interesante. Flora este una diversa si unica, pe insula existand peste 865 de specii de plante. Se pare ca Insula Fraser este singurul loc de pe pamant in care copacii inalti din padurea tropicala chiar cresc direct din nisip. Tot aici veti putea vedea, in timpul unei plimbari pe apa cu KayaKanoe delfini si broaste testoase care inoata in voie intregul an. Puteti, de asemenea, sa va apropiati si de zonele in care puteti vedea canguri, vulpi zburatoare sau echidnas.

In ceea ce priveste cazarea, puteti alege un resort eco foarte prietenos in care veti fi rasfatati cu masaje, cocktailuri si mese delicioase sau, mai smplu puteti intinde cortul pe una dintre numeroasele plaje. Cea de-a doua varianta este una ce merita incercata, intrucat veti putea sta pana noaptea tarziu sa va uitati la stele, iar primul lucru pe care il veti vedea dimineata va fi largul oceanului. Mai puteti aseza cortul si langa Lacul Boomanjin, Lacul McKenzie sau pe Plaja Cathedral.

Va invitam sa mai descoperiti pe Insula Fraser si cea mai renumita epava din zona, respectiv Maheno. Aceasta a fost adusa la mal in anul 1935 dupa un ciclon si a ramas aici, devenind un obiectiv turistic foarte interesant pentru toti cei ce ajung pe insula. Nu ezitati sa veniti aici, intrucat veti avea parte de cateva zile de neuitat, pline de aventura, dar si de plimbari in aer liber!

Insula Fraser