Ghid turistic Insula Hayman

Recomandat pentru: relaxare, snorkeling, natura

Despre Insula Hayman

Una dintre cele mai luxoase si frumoase destinatii din Australia este, fara indoiala, Insula Hayman. Aceasta reprezinta asezamantul caracterizat de plaje private, ansambluri rezidentiale cu numeroase servicii de calitate si activitati in aer liber care presupun curaj si o doza marita de adrenalina.

Insula Hayman este cea mai nordica din lantul de insule Whitsundays, este localizata pe coasta Queenslandului si se intinde pe aproximativ patru sute de hectare. Ea a devenit foarte cunoscuta in special dupa anul 1950, cand milionarul Reg Ansett a construit aici cel mai luxos resort.

Daca doriti sa vedeti intreaga insula, atunci puteti opta pentru un zbor cu elicopterul. Astfel veti putea vedea Reciful Langford, Insula Hook, dar si dealul Inlet. Cei mai curajosi pot chiar sa faca scufundari sau snorkeling. Aceste activitati se desfasoara in apele din Reciful Great Barrier si veti putea vedea numeroase tipuri de pesti, dar totodata si flora subacvatica ce ofera o priveliste minunata, plina de culoare. In ceea ce priveste snorkelingul, daca nu ati mai practicat niciodata acest sport pana acum, e bine sa stiti ca pe Insula Hayman gasiti instructori care va pot indruma si ajuta.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care preferati insa plaja si activitatile sportive in aer liber exista Plaja Hayman. Ea este foarte intinsa, are nisipuri fine si curate, perfecte pentru a petrece o dupa-amiaza pe un sezlong, in timp ce serviti un cocktail preparat de barmanii de la terasele din apropiere. De asemenea, puteti sa practicati surf sau puteti sa va plimbati cu barca.

In acelasi timp, Insula Hayman este un important centru comercial. Aici veti descoperi foarte multe magazine cu diferite produse. Branduri precum Dian Von Furstenberg, Scotch sau Jayson Brundson au buticuri in aceasta destinatie turistica aparte. Mai apoi, in fiecare luna, pe Insula Hayman au loc diferite evenimente atractive ce reunesc anual mii de turisti,iar dintre acestea putem aminti Weekendul Degustarilor de Vin care se desfasoara in perioada 19-21 iulie.

Insula Hayman