Ghid turistic Insula Whitsunday

Despre Insula Whitsunday

Situata pe coasta tropicala a Queenslandului din Australia, Insula Whitsundays este una dintre cele mai cautate de turisti. Peisajele naturale, activitatile sportive desfasurate atat pe plaja, cat si in mediul subacvatic, dar si serviciile de calitate puse la dispozitie de localnici si de resorturi sunt doar cateva dintre elementele care fac din asezamant o destinatie perfecta in care va puteti relaxa si puteti uita de grijile de zi cu zi.

Numele insulei nu a fost ales intamplator, ci aminteste de capitanul Cook, cel care si-a pus amprenta asupra teritoriului. Fara indoiala, motivul pentru care multe persoane aleg Insula Whitsundays ca destinatie turistica este Plaja Whitehaven. Aceasta este cea mai intinsa din intreg grupul de insule Whitsundays, are un nisip fin, iar apa este cristalina si numai buna pentru o baie sau pentru activitati sportive precum surful. Daca doriti sa vedeti plaja in intregime, atunci trebuie neaparat sa mergeti in Punctul Tongue. De aici veti avea o priveliste absolut superba. Mai apoi, trebuie sa stiti ca in perioada iunie-septembrie puteti chiar sa vedeti balene in apele dimprejurul Insulei Whitsundays, intrucat acestea isi fac aparitia aici destul de des, fiind jucause si blande, chiar daca nu se apropie foarte mult de mal.

O alta atractie interesanta de pe insula este legata de istoria indigenilor despre care se spune ca ar fi trait aici cu mii de ani in urma. Daca urmati traseul Ngaro Sea Trail veti descoperi multe lucruri interesante legate de istoria indigenilor, dar totodata veti descoperi si frumusetea naturala a insulei. Si cum vacanta nu e vacanta adevarata daca nu va rasfatati, trebuie sa stiti ca pe Insula Whitsundays exista cateva spa-uri in care puteti beneficia de masaje cu uleiuri aromate, impachetari cu ciocolata si alte astfel de servicii care va vor face sa va simtiti de parca ati renascut.

Insula Whitsunday