Ghid turistic Insulele Cocos (Keeling)

Despre Insulele Cocos (Keeling)

Insulele Cocos, numite de asemenea si Insulele Keeling reprezinta un teritoriu din Australia situat in Oceanul Indian, la sud-vest de Insula Craciun, dar si la jumatatea distantei dintre Australia si Sri Lanka. De precizat este faptul ca Insulele Cocos sunt formate din doua atoluri si douazeci si sapte de insulite mici. Numarul celor ce locuiesc aici nu depaseste sase sute, potrivit ultimului recensamant.

Despre Insulele Cocos trebuie sa mai stiti ca se intind pe circa paisprezece kilometri patrati si se ridica la doar cinci metri deasupra nivelului marii. Unul dintre cele mai interesante locuri ale acestei destinatii ramane insa laguna ce nu este foarte intinsa, avand doar jumatate de kilometru lungime, dar care este deosebita prin vegetatia si fauna de care dispune. In partea de nord a insulelor veti putea gasi Parcul National Pulu Keeling, care a fost fondat pe 12 decembrie, in anul 1995.

Din punct de vedere istoric, primul european care a vazut Insulele Cocos a fost capitanul William Keeling, in anul 1609. Mai apoi, aici a sosit si comerciantul scotian, John Clunies Ross care pleca spre India. In prezent, economia se bazeaza in special pe activitatile agricole. De asemenea, se observa din ce in ce mai mult faptul ca turismul se dezvolta incet, dar sigur.

Si daca va intrebati ce puteti face aici, veti afla ca gama de activitati este foarte variata. Puteti incercat snorkelingul, puteti face scufundari sau doar sa mergeti la pescuit. De asemenea, va recomandam sa va bucurati de soare pe plajele de pe Insulele Cocos care dispun de un nisip fin si curat. In ceea ce priveste cazarea, va recomandam sa alegeti bungalourile. Ce sunte acestea? Casute foarte interesante construite de localnici special pentru turisti. Pentru o noapte de cazare, un adult plateste aici in medie, in jur de 190 de dolari. Veti avea insa parte de o sedere foarte placuta, pentru ca toate camerele sunt amenajate intr-un mod deosebit, iar personalul angajat sa aiba grija de bungalouri este bine pregatit.

Daca doriti sa vedeti insulele, atunci puteti face acest lucru pe jos, plimbandu-va sau puteti inchiria una dintre masinutele portocalii cu opt locuri. Acestea sunt perfecte daca veniti in vacanta in grup sau aveti o familie mai mare. De precizat este faptul ca masinutele sunt doar acoperite, ceea ce inseamna ca veti avea parte de o calatorie cel putin interesanta.

Nu se poate sa mergeti pe Insulele Cocos fara sa gustati si mancarurile traditionale. Le veti putea gasi in cele cateva restaurante amenajate aici, iar preturile nu sunt deloc mari. Cu siguranta veti fi surprinsi de gustul nou. Mai mult, in meniuri veti putea observa ca exista destul de multe preparate pe baza de peste.

Ce nu trebuie sa uitati acasa cand veniti pe Insulele Cocos? Aparatul foto, costumul de baie si crema pentru plaja. Odata ajunsi aici, relaxati-va cat puteti de mult si incercati sa descoperiti destinatia turistica, intrucat este una foarte frumoasa! Asadar, concediu placut va dorim!

Insulele Cocos (Keeling)