Informatii utile Insulele Heard si Mcdonald

Date generale


Moneda: Dolar australian (AUD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 05:00

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Heard si McDonald

Situate in sudul Oceanului Indian, Insulele Heard si McDonald sunt traversate de temperaturi deosebit de scazute, nu tocmai confortabile pentru organismul uman, desi sunt agreate de numeroase specii de pasari marine. Clima este puternic influentata de situarea geografica a insulelor, in sudul frontului polar Antarctic, punctul unde apele subantarctice intalnesc apele reci ale Antarcticii, ceea ce face ca insulele sa inregistreze importante precipitatii si vanturi puternice, unde temperaturile medii variaza intre 0 si 5 grade C, in timpul verii, caracteristica lunilor decembrie- februarie, si intre -8 si 0 grade, in timpul iernii. Temperatura este un factor determinat cand va decideti sa va planificati vacanta aici. Indiferent de anotimp, aveti nevoie de un echipament de protectie special, din materiale impermeabile, bune izolatoare de caldura. Iarna este si mai neospitaliera, iar razele soarelui se zaresc destul de rar in aceasta perioada.

Ce sa luati in bagaj

Pentru o vacanta in Insulele Heard si McDonald trebuie sa va faceti bagajul cu atentie si sa fiti pregatiti pentru temperaturi dintre cele mai scazute. E bine de stiut ca in timpul zilei, temperaturile sunt usor mai ridicate comparativ cu cele nocturne, dar oricum veti avea nevoie de haine groase, din materiale impermeabile, in mai multe straturi, caciula, fular, manusi, toate din lana. Fiti pregatiti cu o trusa medicala completa si articole de igiena personala suficiente pe durata intregii vacante, pentru aici nu exista magazine unde sa va faceti cumparaturi. Acordati o atentie deosebita solutiilor de protectie solara si nu uitati nici ochelarii se soare. Pentru ca nu sunt amenajate spatii de cazare, trebuie sa fiti pregatiti cu un sac de dormit si un cort de campanie. In mod sigur veti avea nevoie de o lanterna (cu baterii de rezerva), dar si de echipamente de incalzire. Din bagajul vostru nu ar trebui sa lipseasca nici echipamentele de comunicatie, statie radio si rachete de semnalizare pentru cazuri de urgenta. Avand in vedere ca principala problema cu care va puteti confrunta aici este hipotermia, este bine sa va documentati, inainte de plecare, despre metodele de evitare si expunere la temperaturi deosebit de scazute, precum si tehnici esentiale de prim ajutor in caz de urgenta. Desi animalele care locuiesc pe insula sunt de cele mai multe ori prietenoase cu oamenii, incercati sa nu le invadati spatiul si evitati pe cat se poate sa va apropiati de elefantii de mare, care pot fi deosebit de periculosi.

Posibilitati de cazare in Insulele Heard si McDonald

In insule nu exista spatii de cazare amenajate pentru turisti, chiar si unii dintre cercetatorii care efectueaza studii aici, dotati cu echipament corespunzator, innopteaza in pesteri unde temperaturile scad cu mult sub zero grade. La Atlas Cove si in Oil Barrel Point exista cate o coliba unde va puteti refugia, dar trebuie sa fiti echipati corespunzator.

Insulele Heard si Mcdonald