Ghid turistic Kangaroo Island

Recomandat pentru: relaxare, peisaje, alte atractii

Despre Kangaroo Island

A treia insula ca marime din Australia dupa Tasmania si Insula Melville, va asteapta sa o vizitati si sa petreceti aici concediul. Insula Cangurului (Kangaroo Island) este o destinatie turistica deosebita, fiind caracterizata de o fauna impresionanta. Initial ocupata de aborigeni, insula este acum una dintre cele mai cautate asezaminte australiene.

In fiecare an, ea gazduieste un festival ce reuneste sub umbrela lui expozitii cu degustare de vinuri, dar si delicii culinare. Pentru 2013, festivalul este programat in luna aprilie. In schimb, daca veniti in alta perioada pe Insula Cangurului puteti sa va relaxati pe una dintre numeroasele plaje.

De exemplu, pe Plaja Browns puteti ajunge foarte usor. Ea este potrivita pentru aceia dintre dumneavoastra care mergeti in vacanta impreuna cu cei mici. O alta plaja interesanta este Penneshaw. Cu nisipuri curate si ape perfecte pentru inot, aceasta este una dintre cele mai cautate, atat de localnici, cat si de turisti. Un alt obiectiv turistic interesant de pe Insula Cangurului este Karratta din Golful Hanson, locul in care veti afla mai multe despre viata cangurilor, dar si a mai multor animale salbatice, dar blande. Un tur al Karratta dureaza aproximativ 90 de minute.

Si v-ati intrebat vreodata cum arata si cum se comporta pinguinii noaptea? Ei bine, aveti ocazia sa aflati daca mergeti la Centrul de Pinguini Penneshaw de pe Insula Cangurului. Pentru a vizita acest obiectiv, adultii vor plati un bilet de 10 dolari, copiii cu varste cuprinse inte 8 si 16 ani doar 8,5 dolari, iar pretul pentru familii este de 29 de dolari. Mai apoi, aveti la dispozitie si Ferma de Lavanda. Aceasta se afla in frumoasa Laguna Birchmore si va ofera ocazia sa vedeti peste saizeci de tipuri de lavanda care cresc aici peste an.

Suprizele de pe Insula Cangurului nu se opresc insa aici! Veti descoperi mai multe cand ajungeti la destinatie si cu siguranta veti fi foarte incantati de asezamantul australian!

Kangaroo Island