Ghid turistic Launceston

Recomandat pentru: activitati in aer liber, defileu, shopping, gastronomie

Despre Launceston

Launceston este un superb oras din regiunea Tasmania de pe teritoriul australian. Acesta se afla situat chiar in punctul in care se reunesc doua rauri, respectiv Raul North Esk si Raul South Esk, acestea formand apoi cunoscutul rau Tamar. Din punct de vedere al marimii, Launceston este considerat a fi al noualea cel mai mare oras din Tasmania, care nu este capitala, inaintea lui aflandu-se Hobart.

Asezamantul este unul cu privelisti destul de provinciale, dar isi intampina turistii intr-o atmosfera calda si prietenoasa. Cladirile vechi sunt presarate pe stradutele micute ale orasului, parcurile sunt destul de numeroase, oferindu-va posibilitatea de a petrece timpul in natura, iar gradinile sunt si ele variate, avand o flora frumos amenajata din punct de vedere al designului. Launceston mai este cunoscut si drept Orasul Gradinii, iar imprejurul sau se afla nu mai putin de 21 de podgorii pe care merita sa le vedeti. Dintre parcuri, putem aminti Parcul Orasului, Parcul Royal, Parcul Lilydale Falls sau Princes Square. Majoritatea dateaza inca de la inceputul secolului al XVII-lea, iar astazi toate cele doua sute de parcuri din Launceston se intind pe mai bine de o mie de hectare.

Cand ajungeti in acest superb oras australian nu trebuie sa ratati insa nici Rezervatia Brickfields Ea se afla in partea istorica a asezamantului si in interior veti gasi copaci maturi, inalti, un mic spatiu pentru joaca, dar si numeroase banci pe care va puteti opri doar pentru a admira frumusetile naturale. Un alt obiectiv interesant in Launceston este Teatrul Princess. Aici puteti vedea piese de teatru dintre cele mai cunoscute, atat la nivel national, cat si international. Teatrul a fost deschis in 1911, insa cativa ani mai tarziu, in 1939 a fost renovat, atat in interior, cat si la exterior. Mai apoi, in Lounceston veti descoperi si cateva magazine foarte interesante din care puteti cumpara suveniruri pentru cei dragi de acasa. Cele mai multe dintre acestea sunt concentrate pe Strada Brisbane.

Launceston