Despre Melbourne

Capitala unuia dintre principalele state din Australia va asteapta sa petreceti aici o vacanta animata si plina de culoare. Melbourne este situat intr-unul din cele mai mari golfuri din Australia, respectiv Portul Phillip, iar centrul orasului se afla chiar pe estuarul Raului Yarra. Orasul australian a fost fondat in 1835, iar numele sau a fost stabilit in onoarea lui William Lamb, al doilea viceconte Melbourne, respectiv prim-ministrul de la acea vreme.

Atunci cand ajungeti in Melbourne, cu siguranta nu veti avea timp sa va plictisiti. De ce? In primul rand, viata de noapte este foarte animata. Orasul este impanzit de baruri si cafenele, toate amenajate foarte modern. Va puteti opri aici pentru a va bucura de una din delicioasele bauturi australiene. De asemenea, in Melbourne veti gasi numeroase localuri in care puteti asculta muzica live de toate tipurile, de la techno, pana la jazz, blues, dar si muzica avangardista. Cateva dintre cluburile in care se asculta muzica in Melbourne sunt Billboard, The Forum, Hi-Fi, The Corner Hotel sau North Social Club. Trebuie neaparat sa participati si la un show de cabaret, dar si la un moment de stand-up comedy. Nu in ultimul rand, superbul asezamant dispune de cel mai mare cazino din Australia. Acesta se numeste Crown Entertainmnt Complex, iar in incinta lui veti gasi 17 baruri, treizeci si cinci de restaurant, precum si un numar mare de magazine.

Turistii pasionati de cumparaturi se vor simti foarte bine in Melbourne, intrucat aici exista diverse magazine, fiecare cu specificul sau. De exemplu, daca va intereseaza obiectele de arta, atunci trebuie sa va indreptati atentia catre Design Dispensary care se afla pe strada Little Lonsdale. Mai trebuie sa stiti ca Melbourne este paradisul hainelor de tipul haut couture. Puteti alege sa mergeti la J’Aton, un magazin situat pe strada Greville, care si-a deschis portile in 1995 si in care veti gasi creatii splendide, din materiale de o calitate deosebita, la Gwendolynne, un butic amplasat in apropiere de strada Brunswick sau la Yeojin Bae.

Despre Melbourne trebuie sa mai stiti ca va ofera posibilitatea de a alege intre mai multe tipuri de activitati in aer liber. In timpul verii, plajele sunt principala atractie, atat pentru turisti, cat si pentru localnici, fiind totodata locul preferat al pasionatilor de surf. Dintre plajele Melbourne-ului putem aminti Plaja Brighton, unde puteti face surf, va puteti plimba cu bicicleta pe pista special amenajata sau puteti sa va plimbati cu vaporasul. O alta plaja cunoscut din orasul australian este Plaja Kilda. Daca doriti doar sa va bucurati de o plimbare in natura, atunci aveti la dispozitie Parcul Fairy, Gradina Fitzroy, Gradina Carlton sau Parcul Bundoora, toate fiind amenajate cu atentie de catre arhitecti cunoscuti.

In fiecare an, orasul Melbourne imbraca haina de sarbatoare cu ocazia mai multor evenimente tematice. De exemplu, in aprilie se desfasoara Festivalul Latin care da orasului o savoare pasionala, plina de muzica si dans. Mai apoi, tot aici se organizeaza si Festivul International de Comedie in care ingredientul principal este, bineinteles, rasul, dar si Festivalul International de Jazz. Cu siguranta, Melbourne va va surprinde la fiecare pas si nicio vacanta aici nu se va incheia fara sa va para rau ca trebuie sa va intoarceti acasa!

Melbourne