Ghid turistic Peninsula Tasmania

Despre Peninsula Tasmania

Peninsula Tasmania este, ca multe alte locuri din Australia, un asezamant ce a fost initial populat de aborigeni, dar care a cunoscut de-a lungul timpului o transformare spectaculoasa. Zona a primit denumirea de Peninsula Tasmania in onoarea exploratorului german Abel Tasman, care si-a pus amprenta asupra acestui asezamant prin calatoria sa din anul 1642.

Trebuie sa stiti ca intreaga peninsula reprezinta refugiu pentru multe animale si pasari, intrucat zona este protejata din acest punct de vedere. Si cum odinioara intreaga peninsula era o inchisoare naturala, nu trebuie sa ratati urmele locurilor in care si-au dus traiul candva cei lipsiti de libertate. Asadar, Cascadele Koonya, Taranna sau Raul Salwater sunt doar cateva dintre locurile ce amintesc de prizonieri.

O latura mai vesela a peninsulei poate fi descoperita de catre dumneavoastra intr-una din dupa-amieze, cand va puteti relaxa la o baie de soare de plajele cu nisipuri fine si ape cristaline. Cu siguranta, plajele reprezinta un motiv foarte puternic pentru care de la an la an, din ce in ce mai multi turisti aleg Peninsula Tasmania din Australia drept destinatie turistica. Mai apoi, in zona se afla si Parcul Conservation, dar si Portul Arthur, ambele fiind demne de vizitat in cele cateva zile de concediu. Unul dintre lucrurile la care nu s-a renuntat nici in prezent in peninsula australiana este pescuitul. Astfel, aici veti putea gusta numeroase tipuri de peste gatite in feluri traditionale si asezonate cu bauturi din cele mai delicioase. Puteti incheia seara cu o plimbare privind in larg sau puteti sa va indreptati catre unul dintre localurile cu muzica live care sunt presarate pe stradutele inguste ale peninsulei! In orice caz, nu trebuie sa uitati aparatul foto acasa, intrucat atat ziua, cat si noaptea veti putea surprinde momente inedite in aceasta superba peninsula australiana!

Peninsula Tasmania