Ghid turistic Port Macquarie

Recomandat pentru: plaja, relaxare, alte atractii

Despre Port Macquarie

Portul Macquarie este o destinatie turistica din Australia foarte cautata in randul turistilor si se intinde pe aproximativ 260 de kilometri patrati. Acesta se afla in regiunea Tasmania si a fost numit astfel dupa generalul scotian Lachlan Macquarie, care a fost al cincilea guvernator din New South Wales.

Despre Portul Macquarie trebuie sa stiti ca este al doilea ca marime din Australia, primul in top fiind Portul Phillip Bay. Principala activitate pe care o puteti desfasura in Portul Macquarie atunci cand va petreceti aici vacanta este pescuitul, cea mai buna perioada pentru acest lucru fiind din octombrie si pana in martie. Puteti inchiria o barca pentru a va alege singuri locul in care doriti sa pescuiti. In acest fel veti putea descoperi de asemenea si multe lucruri frumoase dimprejurul portului. De precizat este ca in timpul verii, apa devine verzuie din cauza faptului ca in aceasta perioada creste nivelul marii.

Initial, primul asezamant din portul Macquarie a fost stabilit pe o insula micuta din apropiere, respectiv Insula Sarah. Acesta era folosit pe atunci pentru a tine puscariasii care se dovedeau a fi recalcitranti si care nu puteau fi controlati in niciun fel in inchisoare. Portul Macquarie a fost organizat drept inchisoare in jurul anului 1822, insa cativa ani mai tarziu, respectiv in 1833 in institutia a fost transferata in Portul Arthur. In cei unsprezece ani de existenta, in aceasta inchisoare au fost 1150 de barbati si treizeci de femei.

Acum, cand ajungeti in Portul Macquarie veti vedea doar urme din ceea ce a fost aici odinioara. Localnicii sunt foarte vorbareti, asa ca nu va fi greu sa gasiti unul care sa va povesteasca mai multe despre inchisoarea secolului al XVII-lea ce si-a pus amprenta adanc pe istoria asezamantului.

Port Macquarie