Ghid turistic Sydney (AU)

Despre Sydney (AU)

Sydney, capitala statului New South Wales din Australia este o destinatie turistica moderna, fiind amplasata pe coasta de sud-est a Marii Tasmaniene. Conform ultimelor date despre populatia acestui asezamant, aici locuiau in 2010 aproximativ 4,6 milioane de oameni, ceea ce face din Sydney unul din cele mai mari orase de pe intreg teritoriul australian. Se pare ca aceasta regiune a fost populata inca de acum 30.000 de ani de catre indigeni.

Orasul australian dispune de numeroase obiective turistice de care ar trebui sa va bucurati atunci cand ajungeti aici. In primul rand, viata culturala este foarte bine organizata. De aceea, ar trebui sa ajungeti la Teatrul Sydney din Walsh Bay. Acesta a fost ridicat in 1978 si anual are un program cu douasprezece piese de teatru foarte interesante. Mai apoi, pentru a descoperi mai multe lucruri despre orasul pe care l-ati ales drept destinatie pentru vacanta, va recomandam Muzeum Sydney. Acesta este un muzeu modern, construit pe ceea ce odinioara fusese cladirea guvernului, o constructie ridicata pentru guvernatorul Phillip in anul 1788. Expozitiile va vor spune o poveste frumoasa despre oamenii din partea locului, despre cultura, dar si despre numeroase locuri. Tot aici veti gasi si multe ramasite arheologice reprezentand fragmente din ceea ce a fost prima cladire a guvernului in Sydney. O experienta deosebita ar fi sa vizitati Ferma Elizabeth. Aceasta este cea mai veche ferma care a supravietuit in timp si veti putea patrunde chiar in interior. Cladirea a fost construita in anul 1793 pentru John Macarthur, cunoscut drept parintele lanii, dar si pentru sotia acestuia, Elizabeth. Accesul se poate face sambata si duminica, intre orele 10:30 si 15:30, iar pretul este de 8 euro pentru adulti, 4 euro pentru copii, respectiv 17 euro pentru familii. Mai apoi, exista Muzeul Universitatii Sydney, care pune la dispozitia turistilor colectii de antichitati, arta, etnografie, istorie naturala si instrumente stiintifice. De exemplu, Galeria Muzeului cuprinde peste 3000 de picturi, sculpturi si lucrari ale unor artisti australieni, asiatici sau europeni. Pentru a vizita Muzeul Universitatii Sydney nu veti plati nicio taxa, iar obiectivul turistic isi deschide portile de luni pana vineri intre orele 10:00-16:30, iar in prima sambata din luna, programul este 12:00-16:00. Pe langa aceste muzee, mai aveti la dispozitie Muzeul Mary MacKillop, Muzeul Nicholson, dar si Muzeul Hyde Park Barracks. Acesta a fost construit in 1819 pentru a adaposti si pentru a hrani baietii si barbatii condamnati. Astazi, cladirea este un muzeu menit sa ofere turistilor o viziune despre cum se petreceau lucrurile in trecut.

Daca va place sportul, atunci nu exista o destinatie mai potrivita decat Sydney. De exemplu, in fiecare an se desfasoara cursa pe apa Rolex Sydney Hobart Yacht Race. In ultimii 68 de ani, acest eveniment a devenit un simbol al orasului australian, iar cursa are loc pe apele din portul Sydney, pe Marea Tasmaniana, in Golful Storm, dar si pe raul Derwent. Un alt eveniment ce nu trebuie ratat este o parada numita Chinese New Year Twilight. Acesta este organizat in fiecare ianuarie si reprezinta o explozie de culoare, traditii si obiceiuri chinezesti.

O alta metoda de relaxare de care puteti sa va bucurati in Sydney este sa mergeti la centrele spa. Printre acestea se numara Fleur de Lys Medispa, Ayurve Beauty and Wellness Day Spa, dar si Hopewood Health.

Articole din Sydney (AU)

Cele mai faimoase poduri din lume
Cele mai faimoase poduri din lume

Adesea, la vederea unui pod ne intrebam cum de tehnologia a facut posibila construirea unei asemenea structuri. Desi trecem in fiecare zi pe ele, pentru...

Sydney (AU)