Ghid turistic Sydney Harbour

Despre Sydney Harbour

Portul Sydney (Sydney Harbour) este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase porturi naturale din lume. El se intinde pe aproximativ doua sute patruzeci de kilometri la mal, fiind locul in care sunt ancorae sute de feriboturi, vaporase si nave de croaziera.

Portul este o atractie importanta australiana intrucat cuprinde de asemenea si numeroase parcuri, rezervatii si gradini care merita sa fie vizitate. In primul rand, trebuie sa stiti ca va puteti bucura de o excursie pe apa cu unul dintre vaporasele detinute de firme private. Astfel veti avea parte de o experienta inedita, dar si de privelisti minunate. Mai apoi, va sugeram sa mergeti in Parcul National al Portului Sydeney. Aici veti descoperi foarte multe locuri perfecte pentru inot, dar veti vedea de asemenea si urme ale unor cladiri ridicate odinioara de catre aborigeni. Pentru a vedea intregul port de undeva de sus, puteti urca in Turnul Sydney, una dintre cele mai inalte cladiri de aici. De precizat este faptul ca turnul gazduieste un restaurant in care, pe langa faptul ca veti putea face fotografii minunate, veti putea lua masa, gustand din delicioasele bucate traditionale. Mai apoi, va sugeram sa mergeti pe Podul Portului Sydney. De aici veti putea vedea Opera, dar si Portul Darling ce se afla in partea de nord a capitalei australiene. Nu trebuie sa ratati nici plimbarea cu feriboturile ce au plecare din port. Un bilet costa destul de putin si veti putea astfel sa va bucurati in liniste de imprejurimi.

In apropiere de Portul Sydney mai puteti vedea si coasta Mosman care se intinde pe aproximativ douazeci si patru de kilometri. Aici veti putea descoperi numeroase plaje perfecte pentru a va bronza sau puteti doar sa inotati, sa faceti scufundari sau sa pescuiti, daca va pasioneaza acest sport. In concluzie, Portul Sydney este o atractie australiana demna de vizitat, pe care nu trebuie sa o ratati sub nicio forma.

Sydney Harbour