Ghid turistic Townsville

Recomandat pentru: recif, pescuit, snorkeling, acvariu, navigatie, plaja, relaxare

Despre Townsville

Oras important din punct de vedere adminstrativ si economic, Townsville este unul dintre cele mai important asezaminte de pe coasta de nord-est a Queenslandului, Australia. Acesta gazduieste numeroase cladiri importante precum cea a guvernului, dar si foarte multe birouri folosite de oficialitati.

Istoria ne arata ca odinioara aici au locuit aproximativ patru mii de japonezi care au migrat in Townsville pentru a lucra si ca ulterior, in anul 1896 s-a construit primul consulat japonez in oras, moment important pentru asezamantul australian.

Cand vine vorba de evenimente, Townsville-ului este insa foarte activ, spre bucuria turistilor. De exemplu, in fiecare an, timp de zece zile, australienii petrec si sarbatoresc muzica in cadrul unui festival dedicat acesteia. Aceasta traditie a inceput din 1991 si a continuat cu success de-a lungul anilor, dovada fiind ca de la an la an au inceput sa participe din ce in ce mai multi artisti din intreaga lume. Printre evenimentele pentru care asezamantul mai este foarte cunoscut se numara si Festivalul Anul Grecesc si Festivalul Anual Italian, ambele fiind mereu foarte asteptate. Mai apoi, Centrul de Divertisment este o atractie importanta in Townsville, intrucat cladirea dispune de cinci mii de locuri, iar aici sunt puse in scena diferite concerte sau alte spectacole interesante.

In schimb, daca sunteti pasionati de arta, atunci nu trebuie sa ratati Galeria Regionala Perc Tucker. Expozitiile se axeaza in special pe arta specifica zonei de nord a Queenslandului si pe cea de la tropice. Cel mai important aspect legat de Townsville ramane insa evenimentul Cultural Fest care are loc la mijlocul lunii august in fiecare an. Muzica, dans, voie buna, mancaruri traditionale si bauturi care mai de care mai interesante: acestea sunt ingredientele care fac turistii sa vina in fiecare an special pentru acest eveniment si cu siguranta, daca participati o data va veti dori sa reveniti.

Townsville