Ghid turistic Bad Aussee

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, artizanat, atractii inedite, gastronomie, cultura, divertisment, expozitii

Despre Bad Aussee

Locul de nastere al Annei Ploch, Bad Aussee este un oras din Austria localizat in regiunea Stiria. Peisajul pe care turistii il pot admira aici este unul extrem de deosebit, datorita intalnirii celor trei afluenti ai raului Traun si a bogatiei de paduri ce inconjoara orasul. Acest oras reprezinta un centru economic si cultural pentru intreaga regiune, chiar daca populatia sa depaseste cu foarte putin numarul de 5000 de locuitori. In continuare, incercam sa includem in micul nostru ghid turistic Bad Aussee cateva informatii practice, un scurt istoric si punctele de interes principale ale orasului.

Bad Aussee se intinde pe o suprafata de 82.03 km patrati, de-a lungul districtului Liezen. Se presupune ca acesta dateaza inca din Evul Mediu, fapt sustinut de descoperirea unor artefacturi istorice in apropierea pesterii Salzofenhöhle. In anul 1295 a fost una dintre pietele cele mai importante ale regiunii, pastrandu-si aceasta pozitie pana in ziua de astazi. Totusi, principala arie pe care se concentreaza atat atentia locuitorilor cat si a celor care conduc orasul Bad Aussee, este turismul, fapt reflectat de numarul in crestere constanta al celor care doresc sa viziteze aceste locuri.

Printre atractiile din Bad Aussee pe care turistii le pot vizita se numara mina de sare (Altaussee Salzbergwerk), muzeul Kammerhof sau fabrica de turta dulce (Ausseer Lebkuchen). Multi turisti vin in acest oras si datorita centrului sau SPA, Vital Bad Aussee, ce ofera tratamente foarte bune prin metoda cunoscuta sub numele de Kneipp.

Pe timpul iernii, atat locuitorii, cat si turistii din Bad Aussee, practica sporturile de iarna pe cele doua partii, Loser si Tauplitz. De pe partia Loser se poate admira panorama incredibila a lacului glaciar Dachstein. Pe de alta parte, pe partia Tauplitz veti gasi cele mai interesante alternative cazare in Bad Aussee pe timpul noptii si servicii turistice impecabile.

Exista cinci lacuri in Bad Aussee, fiecare dintre ele fiind un alt loc de interes pentru turisti. Langa muntele Loser puteti gasi lacul Altaussee (Altausseersee). Pe malul sau se gasesc cateva restaurante, ce ofera mancaruri traditionale. Daca doriti sa inotati, apele mai putin adanci ale lacului Sommersbergersee va stau la dispozitie. Cel mai mare lac din regiunea Stiria, numit in trecut „Marea Stiriana”, este Grundlsee. Aici puteti inchiria barci cu motor si se pot intreprinde expeditii pe intreaga intindere a acestuia. Si aici se poate inota si face plaja in locurile special amenajate. Lacul Toplitzsee este vestit in special pentru ca a reprezentat zona de testare a armelor in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, dar si pentru ca are doua straturi de apa, unul sarat si celalalt dulce. De pe acest lac se poate ajunge cu barca la cel de-al cincilea, Kammersee.

Obiceiurile locale sunt un alt motiv care atrage turistii. Festivitati precum Faschingsdienstag, Narzissenfest sau Glöckler und Berigeln sunt asteptate cu mare nerabdare de catre toti cei care locuiesc in regiune. Daca veti merge in vizita in Bad Aussee, veti remarca Tracht-ul, portul traditional al populatiei autohtone, al carui nume poate avea semnificatii negative, in alte regiuni ale Austriei. Printre personalitatile care au trait aici se numara Klaus Maria Brandauer, Ulla Weigerstorfer, dar si membrii trupei Joy.

Top obiective turistice Bad Aussee

Mina de Sare din Bad Aussee
Mina de Sare din Bad Aussee

Unul dintre simbolurile orasului Bad Aussee din Austria este cu siguranta sarea, caci mina de sare a reprezentat mult timp o sursa de venit pentru localnici,...

Muzeul Kammerhof din Bad Aussee
Muzeul Kammerhof din Bad Aussee

In orasul Bad Aussee din Austria, turistii au ocazia sa descopere Muzeul Kammerhof, care este gazduit de catre o cladire realizata in secolul al XVII-lea....

Fabrica de Turta Dulce din Bad Aussee
Fabrica de Turta Dulce din Bad Aussee

Un obiectiv foarte dulce din Bad Aussee este Fabrica de turta dulce, care isi deschide portile pentru turisti in toate perioadele din an. De aici veti...

Bad Aussee