Ghid turistic Bludenz

Recomandat pentru: arhitectura, arta, cladiri istorice, cultura, istorie, lacasuri de cult, muzee

Despre Bludenz

Situat in landul Vorarlberg, Bludenz este centrul districtului cu acelasi nume din Austria. Inconjurat de munti, orasul se situeaza la intalnirea a cinci vai diferite: Klostertal, Montafon, Walgau, Brandnertal si Gross Walsertal. Desi inconjurat de un peisaj extraordinar, orasul Bludenz este cunoscut in special pentru castelul Gayenhofen, construit in secolul al XVIII-lea. Se poate ajunge in acest oras urmand drumul dintre Arlberg si Montafon.

In Bludenz se produce o ciocolata foarte buna, Suchard, dar si o bere specifica ce contine 5.2% alcool, Fohrenburger. De altfel, acestea doua sunt si cele mai mari companii din capitala districtului Bludenz.

La nordul orasului Bludenz puteti gasi varful Muttersberg, cunoscut si ca Balconul Soarelui, situat la o inaltime de 1.412 metri. In duminica in care se sarbatoreste Funkensonntag, in Bludenz are loc un carnaval ce se incheie in Muttersberg. Turistii au la dispozitie si alte atractii turistice in Bludenz, fiind invitati sa viziteze locuri deosebit de pitoresti precum Grosswalsertal, Arlberg, Flexenstrasse sau Rätikon. In apropiere de granita cu Elvetia exista grupul de munti Silvretta, care ating 3.411 metri si sunt acoperiti de lacuri glaciare. Aici se pot practica multe dintre sporturile clasice de iana, in cateva resorturi renumite in intreaga lume.

Altstadt reprezinta partea veche a orasului Bludenz si este, de asemenea, de o frumusete izbitoare, datorata in mare parte strazilor inguste si caselor micute, construite in stilul arhitectural baroc. Aerul respira istorie in aceste locuri si invita vizitatorii la servirea mesei de seara intr-unul din restaurantele traditionale din aceasta zona sau la o plimbare de-a lungul salbei de magazine ce vand suveniruri. Deasupra Orasului Vechi, se ridica parohia bisericii St Lawrence, o structura ce dateaza din secolul al XVI-lea. Imediat langa aceasta se afla Schloss Gayenhofen, locuinta contilor de Berg, construita intre anii 1222-1245, sub indrumarea arhitectului Franz Andrä von Sternbach, in stil baroc. Acum, aceasta cladire serveste drept sediu al autoritatilor locale.

Langa Bludenz se gasesc si alte atractii turistice, printre care orasul Brand, Ludesch – un sat situat la cativa kilometri, in mijlocul caruia se afla o biserica ce dateaza inca din anii 800, Ludescherberg si minunatele privelisti oferite de catre Hoher Frassen. Doua destinatii mai greu de atins, insa care ofera o experienta traditionala de neuitat, sunt satele Damuls si Au, in Bregenzerwald, insa drumul care duce spre ele va va captiva total privirile prin peisajele oferite, astfel incat nu veti remarca distanta pe care trebuie sa o strabateti pe jos.

Pe varful muntelui Muttersberg puteti gasi o cruce asemanatoare cu cea din Rio, insa nu la fel de impunatoare. Daca doriti sa faceti poze cu in care sa o cuprindeti, aveti de strabatut un drum destul de anevoios si ar fi bine sa fiti insotiti de o persoana care il cunoaste, pentru a evita intamplarile neplacute.

Bludenz este o destinatie perfecta pentru iubitorii de munte si de natura, atat pentru privelistile superbe pe care le ofera, cat si pentru aerul curat sau drumetiile ce se pot intrepreprinde pornind de aici. Posibilitatile de cazare in Bludenz sunt variate, atat din punct de vedere al preturilor, cat si din punct de vedere al confortului. Grabiti-va sa rezervati o camera la o pensiune aici sau sa profitati de ofertele de Early Booking Austria, daca doriti ceva in apropiere.

Top obiective turistice Bludenz

Biserica Sfantul Laurentiu din Bludenz
Biserica Sfantul Laurentiu din Bludenz

Superbul oras austriac Bludenz este unul alpin, intrucat este inconjurat de numerosi munti. Aici veti putea descoperi cateva obiective turistice impresionante,...

Muzeul Municipal din Bludenz
Muzeul Municipal din Bludenz

Pentru a intelege mai bine istoria locului, dar si a regiunii dimprejurul orasului Bludenz, turistii trebuie neaparat sa vada Muzeul Municipal. Acesta...

Bludenz