Ghid turistic Braunau Am Inn

Recomandat pentru: istorie, muzee, panorama, puncte de interes, turn

Despre Braunau Am Inn

Situat in regiunea Innviertel din Austria de Sus (Oberösterreich), orasul Braunau am Inn se afla la doar 90 de kilometri distanta de Linz si la 60 de kilometri de Salzburg, fiind aproape de granita cu Bavaria germana. Este cunoscut in lumea intreaga datorita faptului ca este orasul natal al lui Adolf Hitler. Incercam sa fim obiectivi si sa nu raportam ghidul turistic Braunau am Inn la viata lui Hitler si sa luam in considerare si alte aspecte ale regiunii, atat cele istorice, cat si cele industriale sau culturale.

Braunau am Inn a apartinut Bavariei pana in anul 1779, fapt ce justifica influenta culturii germane atat in obiceiurile localnicilor cat si in arhitectura cladirilor. In anul 1889, aici s-a nascut Adolf Hitler, in Ranshofen, un teritoriu ce a fost mai tarziu anexat orasului. O suta de ani mai tarziu, Gerhard Skiba avea sa construiasca un monument memorial, dedicat victimelor celui de-al doilea Razboi Mondial, chiar in apropierea locuintei in care a crescut cel care a cauzat moartea lor. Pe aceasta sta scris „Für Frieden, Freiheit und Demokratie. Nie wieder Faschismus. Millionen Tote mahnen”, ceea ce inseamna „Pentru pace, libertate si democratie; indemnul milioanelor de morti: niciodata fascism.” Zona este in mod frecvent devastata de membri ai gruparilor neo-fasciste.

Tot in Braunau am Inn se afla si o biserica remarcabila ce dateaza inca din secolul al XV-lea, a treia ca marime din intreaga Austrie, avand o turla ce masoara nu mai putin de 99 de metri si aflandu-se sub patronatul Sfantului Stefan. Ramasitele unui vechi castel gazduiesc, de asemenea, un superb muzeu in vecinatatea caruia se pot inca vedea ruinele fostelor ziduri ale orasului. Asadar, se poate spune ca Braunau am Inn este o lectie de istorie ce trece peste multe sute de ani, cuprinzand evenimente remarcabile, pana in zilele noastre.

Braunau am Inn se bucura de o industrie bogata. Este locul in care se produc electronice si se prelucreaza metalele, lemnul si sticla.  Tot aici se gaseste si cea mai mare fabrica de prelucrare a aluminiului din intreaga Austrie.

Echipa de fotbal a orasului Braunau am Inn si mandria locuitorilor acestuia, FC Braunau, a fost mult timp in prima divizie a campionatul national de fotbal, pana la momentul in care a dat faliment, eveniment intampinat cu tristete de catre locuitori.

Fundalul pitoresc din partea medievala a orasului Braunau am Inn este perfect pentru plimbari in aerul curat, dar si pentru cumparaturi, aici gasindu-se unele dintre cele mai frumoase si mai bine aprovizionate magazine. De asemenea, cei care iubesc sportul vor gasi in acest oras multe oportunitati de a se delecta cu activitatile favorite. In octombrie 2010, aici a fost deschis un bazin de inot ultra-modern, ce ofera, in plus, posibilitatea de tratamente la centrul spa din interiorul sau, la preturi destul de accesibile. Puteti, de asemenea, sa va rezervati cazare in Branau am Inn si sa participati la excursiile ce se organizeaza constant in orasele din apropiere, avand astfel posibilitatea sa vizitati monumentele istorice si culturale din intreaga zona. Veti putea vedea, cu aceasta ocazie, capele, peisaje din natura, castele, piete sau muzee, toate la un pret redus si cu transport inclus.

Top obiective turistice Braunau Am Inn

Locul de Nastere al lui Adolf Hitler - Braunau Am Inn
Locul de Nastere al lui Adolf Hitler - Braunau Am Inn

Principalul motiv pentru care turistii doresc sa viziteze orasul Braunau Am Inn este faptul ca aici s-a nascut Adolf Hitler, un personaj important pentru...

Turnul din Braunau Am Inn
Turnul din Braunau Am Inn

Orasul Braunau Am Inn din Austria isi deschide larg portile pentru dumneavoastra, caci localnicii  ospitalieri sunt mereu dispusi sa va vorbeasca...

Braunau Am Inn