Ghid turistic Bregenz

Recomandat pentru: arta, cultura, istorie, muzee, natura, puncte de interes, plimbari in aer liber

Despre Bregenz

Capitala a regiunii Vorarlberg, Bregenz este cel mai vestic district federal al Austriei. Situat pe malul estic al lacului Constance, acesta se bucura de un relief demn de admirat: un platou format din mai multe terase, la picioarele muntelui Pfänder. O veste minunata pentru pasionatii de turism alpin, dat fiind faptul ca acest munte are o inaltime de 1.064 metri si incadreaza cateva peisaje cu adevarat superbe. Decorul splendid este unul din motivele pentru care un numar mare de turisti se aduna in acest oras, pentru a viziona bine-cunoscutul festival de muzica Bregenzer Festspiele.

Cu origini celtice si mult mai tanar decat majoritatea oraselor din Austria, Bregenz este un loc de intalnire pentru filozofi, politicieni, scriitori si muzicieni. Sinergia multimii de oameni din sfera culturii se datoreaza, probabil, prezentei catorva monumente culturale de referinta, precum Turnul Martirilor, Casa Artei, Biserica Sfantului Gallus sau Lacul Promenadei.

In partea de sus a orasului Bregenz, veti intalni, cu siguranta, turisti interesati de istorie, raspanditi in jurul cladirilor din secolul al XIII-lea. Edificii precum Vechea Primarie, Martinsturm, Biserica Gotica sau Biserica Herz-Jesu va vor bucura privirea si va vor transporta inapoi in vremurile celtice.

Si partea de jos a orasului Bregenz este una incarcata de istorie. Ghidul nostru turistic Bregenz recomanda Cladirea primariei, Gothic Seekapelle, ce dateaza din anul 1686, Landhaus sau Kornhausmarkt, care gaduieste un teatru, Biserica protestanta a Sfintei Cruci, construita in 1862, Biserica Sfantului Kolumban, Kunsthaus Bregenz si centrul turistic Tourismushaus. De asemenea, tot aici se afla si districtul Vorkloster, ce ofera atractii turistice precum Biserica Maria Hilf. Pe Piatra Gebhardsberg se gasesc ramasite din fortareata familiei Hohenbregenz, distrusa in anul 1647 de catre suedezi.

In jurul lacului Constance are loc anual festivalul cunoscut international Bregenzer Festspiele, un eveniment ce aduna iubitorii de muzica de opera din intreaga lume. Scena Seebühne, amplasata pe apa, ofera un spectacol deosebit celor peste 7.000 de spectatori, fiind prezentata o alta compozitie la fiecare doi ani. Printre productiile recente putem aminti Aida lui de Giuseppe Verdi, in 2009 si 2010, si superba Tosca a lui Giacomo Puccini, in 2007 si 2008.

Alte scene notabile, ce prezinta spectacole in cadrul festivalului Bregenzer Festspiele sunt Festspielhaus, Werkstattbühne, teatrul am Kornmarkt si teatrul Kosmos.

Printre personalitatile care s-au nascut sau au locuit in orasul Bregenz amintim pe Hans-Peter Martin, actorii Sieghardt Rupp si Karl Michael Vogler, designerul grafic Stefan Sagmeister si istoricul turc Ilber Ortayl.

Profitati de cele mai bune oferte pentru Bregenz, Austria, precum si pentru localitatile din jur, vizitand in mod frecvent sectiunea de last minute Austria!

Top obiective turistice Bregenz

Turnul Sfantul Martin din Bregenz
Turnul Sfantul Martin din Bregenz

Un loc deosebit din orasul Bregenz este Turnul Sfantul Martin, de unde turistii se pot bucura de o priveliste uimitoare asupra imprejurimilor, dar si asupra...

Lacul Bodensee din Bregenz
Lacul Bodensee din Bregenz

Nu foarte des aveti ocazia de a vedea un lac ce este situat in acelasi timp in trei tari diferite, in acest caz tarile fiind Austria, Germania si Elvetia,...

Casa Artelor din Bregenz
Casa Artelor din Bregenz

In anul 1993, administratia orasului Bregenz a permis construirea unui nou muzeu, desi negocierile au inceput in anul 1989. Designul a fost realizat de...

Muzeul Vorarlberg din Bregenz
Muzeul Vorarlberg din Bregenz

Muzeul Vorarlberg este un obiectiv turistic foarte interesant din Bregenz, care a fost fondat in anul 1857, an din care a inceput sa fie un important centru...

Delta Rinului din Bregenz
Delta Rinului din Bregenz

Un loc superb, ce pare uitat de mana omului, dar in care natura se desfasoara foarte bine este Delta Rinului din Bregenz, Austria. Aceasta rezervatie naturala...