Ghid turistic Durnstein

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, cladiri istorice, cladiri istorice, istorie, lacasuri de cult, plimbare in oras

Despre Durnstein

In 2008, orasul Durnstein numara doar 911 locuitori. Intre timp, acest numar a mai crescut, insa nu cu foarte mult. Totusi, anual, mii de turisti calca pragul acestei localitati, atrasi, in principal, de obiectivele sale turistice. Situat pe Dunare, acesta este pozitionat in partea inferioara a Austriei, in regiunea Wachau, districtul Krems-Land.

Regiunea este una viticola, fiind acoperita in mare parte de paduri, pe care micul nostru ghid turistic Durnstein o recomanda pentru turistii in cautarea relaxarii. Localitatea descoperita o natura superba, neatinsa de civilizatie, intesata de o flora si fauna variata. De orasul Durnstein aprtin si alte localitati, precum Oberloiben, Dürnsteiner si Unterloiben. Orasul in sine dispune doar de doua cartiere: Rothenhof si Dürnsteiner Waldhütten, indeajuns pentru a gazdui micuta comunitate ce se intinde pe 16,81 kilometri patrati.

Una dintre cele mai populare destinatii turistice din Austria, Durnstein datoreaza acest fapt castelului Wachau, de o frumusete scenica si arhitecturala deosebita. Aici puteti, de asemenea, sa vedeti Pin Durnstein, cu al sau uimitor turn albastru, biserica Cunegonde, mentionata pentru prima data in anul 1289 si din care a mai ramas doar turnul, Primaria, Fortul Clarissinnenkirche, fondat tot in anul 1289, precum si faimoasele Pivnite. In Loiben puteti vizita parohia bisericii Sfantului Quinn si Monumentul Razboiului.

Orasul Durnstein este, de asemenea, renumit si pentru vinul ce se face aici, ce poarta numele castelului Wachau. Domeniul Wachau are propriile fabrici de vin, situate chiar sub zidurile castelului.

Pentru a ajunge in Durnstein, aveti la indemana trei modalitati de transport in Austria. Data fiind pozitia sa geografica, de-a lungul Dunarii, puteti admira frumusetea fluviului calatorind pana la destinatie cu feribotul. Exista, de asemenea, si o cale ferata, impartita cu orasul invecinat Oberloiben, din partea de est. Drumurile sunt dintre cele mai bune si, prin urmare, o calatorie cu masina este indicata. In timpul sezonului de vara, in Durnstein circula un vas cu motor, ce transporta doar pietoni si biciclisti si face legatura dintre acesta si orasul Rossatz.

Cei care au terminat de vizitat obiectivele si gustat delicatesele orasului Durnstein, se pot in continuare relaxa in Kuenringerbad, un complex sportiv ce ofera sauna si piscina la preturi accesibile. De asemenea, aici puteti gasi si un gazon, util pentru practicarea diferitelor sporturi. Iubitorii de sport nu-si limiteaza orizonturile doar in acest mod, ci pot incerca unul dintre multimea de cluburi sportive din oras. Dintre acestea, putem recomanda Club Dürnstein, Kuenringer, Inline Hockey Club Dürnstein sau clubul de canotaj Wachau. Ziua se poate incheia la una din pensiunile din Durnstein, la alegere.

Dintre personalitatile ce s-au nascut in orasul Durnstein, amintim: Blondel de Nesle, Hadmar I din Kuenring, Hadmar a II-a Kuenring, Ranzoni Hans cel Batrân, Johann Heinrich Freiherr von Schmidt, Emil Strecker, Maximilian Suppantschitsch si Carl Vaugoin.

Ghidul nostru va recomanda, de asemenea, sa vizitati in Durnstein si Blondelsage, pavilionul ce poarta peste ani povestea regelui Richard Inima de Leu, dedicat in exclusivitate celebrului lider militar englez, a carui poveste este adusa in regiune de Blondel de Nesle.

 

Top obiective turistice Durnstein

Castelul din Durnstein
Castelul din Durnstein

Castelul a fost construit in jurul anului 1150 pe dealul din spatele oraselului Durnstein, terenul fiind cumparat de la manastirea Tegernsee, de catre...

Biserica Parohiala din Durnstein
Biserica Parohiala din Durnstein

Biserica Parohiala din Durnstein a apartinut fostei manastiri care a fost fondata in anul 1410, dupa ce in prealabil, in anul 1372, aici a fost construita...

Bulevardul Principal din Durnstein
Bulevardul Principal din Durnstein

Hauptstrasse este principala strada din oraselul Durnstein, Austria Inferioara. Aceasta este o strada pietonala ingusta cu case frumos decorate, datand...

Durnstein