Ghid turistic Heiligenkreuz

Recomandat pentru: manastiri, puncte de interes, situri religioase

Despre Heiligenkreuz

Numele acestui oras inseamna in germana “Sfanta Cruce”, si este datorat in special manastirii Heiligenkreuz, un loc de foarte mare interes in randul crestinilor din intreaga lume ce organizeaza constant pelerinaje in acest loc. Manastirea se adreseaza si turistilor ce doresc sa isi petreaca vacantele in locuri frumoase si linistite, preturile fiind unele dintre cele mai mici din intreaga Austrie, iar serviciile unele dintre cele mai placute si civilizate.

Cea mai frumoasa perioada in care puteti sa vizitati orasul Heiligenkreuz este primavara, atunci cand acesta capata un farmec aparte datorita multitudinii de copaci infloriti si a mirosului pe care acestia il imprastie.

Stift Heiligenkreuz, manastirea din aceasta frumoasa locatie a Austriei, dateaza inca din anul 1133, fiind de tip cistercian, la construirea ei participand insusi domnitorul Leopold al III-lea. Monumentul se bucura de faptul ca este singura locuinta actuala construita de acest ordin si care este inca intr-o stare foarte buna. Orasul Heiligenkreuz isi trage numele de la faptul ca domnitorul Leopold al III-lea a adus in anul 1188, la aceasta manastire, o relicva sfanta reprezentand o bucata din crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos. Aceasta relicva se poate admira si astazi de catre pelerinii veniti din toate colturile lumii in acest lacas crestin. La slujba ce se tine aici pot participa, pe langa cei 80 de calugari ce locuiesc in manastire, oricine doreste si apreciaza discursurile in limba latina. Toate picturile sunt de natura baroca, ceea ce confera lacasului un aspect foarte romantic. Puteti participa, de asemeni, si la slujbele de initiere ale novicilor, care sunt, la randul lor, foarte spectaculoase.

Fantana din „Casa Fantanii” a fost facuta in Roma, in anul 1556, servind drept punct de igienizare pana la mijlocul secolului al XVI-lea. Datorita bogatului continut de minerale ce se afla in apa ce curgea aici, aceasta fantana este, in mare, acoperita de depozite minerale. Desi majoritatea ferestrelor au fost inlocuite cu altele mai moderne, Casa Fantanii isi pastreaza, inca, aspectul vechi, infrumusetat, aport adus mai ales de picturile originale ce dateaza din anul 1295. In partea dreapta a acestei case puteti vedea cea de-a doua abatie vestita din Heiligenkreuz, numita Klosterneuburg, in timp ce in stanga este manastirea Heiligenkreuz.

Avand doar 1422 de locuitori, orasul Heiligenkreuz nu se poate lauda ca fiind unul foarte mare sau avand foarte multe puncte de interes turistic. Totusi, daca sunteti unul dintre acei turisti in cautarea unei vacante in Austria relaxante si linistite, cu siguranta ar trebui sa incercati sa mergeti in aceasta locatie, unde veti putea respira un aer proaspat si va veti bucura de bine-cunoscuta ospitalitate austriaca.

Tot in aceasta parte a Austriei puteti vizita si alte abatii, ca Melk, ce dateaza din 1297. De asemenea, o serie de castele infrumuseteaza partea de jos a Austriei, dintre care putem mentiona Burg Greifenstein, Burgruine Aggstein, Kuenringer, Grafenegg, Hof, Rohrau sau Rosenburg.

Top obiective turistice Heiligenkreuz

Manastirea din Heiligenkreuz
Manastirea din Heiligenkreuz

Manastirea din Heiligenkreuz este o manastire cisterciana, ce a reusit sa supravietuiasca diverselor piedici ale timpului, fiind localizata in localitatea...

Heiligenkreuz