Ghid turistic Hellbrunn

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, cladiri istorice, istorie, monumente

Despre Hellbrunn

Hellbrunn este un district situat in partea de sud a orasului Salzburg din Austria. Numele acestuia vine de la Palatul Hellbrunn, o vila construita in stil baroc in anul 1619, de catre Markus Sittikus von Hohenems, Print si Arhiepiscop de Salzburg. Acesta i-a dat denumirea de „Primavara curata”, pentru ca a servit scopului initial, de resedinta pe timpul primaverii si al verii.

Situat in afara Vechiului Oras Salzburg, Hellbrunn s-a facut remarcat din punct de vedere turistic mai ales pentru parcurile si castelele sale. La nord, acesta este delimitat de Fürstenweg, in est de Salzach, in vest de Hellbrunner Schlossmaue, in timp ce Anif se afla in sud.

Divizat in doua zone distincte, Schlosspark Hellbrunn si Hellbrunner, in Hellbrunn puteti vedea, in special, vestita gradina zoologica Salzburg Zoo, desi adresa acesteia oficiala se afla in Aigen. Aceasta se intinde pe peste 400 de hectare si gazduieste 800 de animale apartinand de 140 de specii diferite.

Ceea ce este cu adevarat remarcabil, insa, in Hellbrunn, este parcul din aceasta locatie. Aici puteti vedea fantanile ce poarta acelasi nume, acestea fiind cele mai bine conservate constructii de acest tip din perioada tarzie a Renascentismului. Construite de catre Markus Sittikus von Hohenems, in anul 1613, acestea au fost modelate dupa cele originale aflate in palatul imparatului Nero. In parcul ce inconjoara aceste minunate fantani puteti admira decoratiuni naturale foarte bine executate, ca impresionante forme geometrice, plante rare sau banci sculptate manual. Tot aici puteti admira si Villa din Tivoli, construita pentru carcinalul Ippolito d’Este, care a fost, la un moment dat, un simbol al orasului Hellbrunn. Acum, fantanile sunt cele ce se afla pe stema acestui oras.

Datorita modernizarii acestui oras, este greu ca turist sa te pui in pielea unui personaj ce se plimba in anii 1600 prin orasul Hellbrunn, putine constructii pastrandu-si originalitatea. Totusi, imaginile si monumentele sunt, in continuare, de o neasemuita frumusete, in special datorita arhitecturii renascentiste ce sta la baza lor.

La sudul acestui oras puteti gasi muntele Hellbrunn, cu o inaltime de doar 515 metri, care are, insa, doua constructii vestite: Monatsschlössl, un muzeu construit in secolul al XVII-lea, si teatrul, unde se tin periodic spectacole apreciate in special de catre locuitorii orasului. Legenda spune ca Monatsschlössl a fost construit in doar o luna, ca o surpriza adusa ducelui Maximilian de Austria, ce trebuia sa soseasca in vizita in acest oras. Legenda este contestata insa de istorici si arhitecti, care spun ca, pentru a construi o astfel de cladire, este nevoie de mult mai mult timp. Acum, aceasta cladire poarta denumirea de ”Muzeul Salzburg Carolino Augusteum”, fondat in anul 1904, oferind colectii ce amintesc de folclorul autohton.

Ghidul nostru turistic recomanda Hellbrunn pentru turistii pasionati de istorie si natura, in trecere prin orasul Salzburg. Asadar, puteti gasi cazare in Salzburg si efectua vizite de o zi in zonele invecinate, incluzand in itinerariul vostru si mica localitate austriaca.

Top obiective turistice Hellbrunn

Palatul din Hellbrunn
Palatul din Hellbrunn

Palatul din Hellbrunn este o cladire construita in stil manierist (baroc timpuriu) de catre arhitectul Santino Solari la dorinta arhiepiscopului de Salzburg,...

Fantanile Palatului din Hellbrunn
Fantanile Palatului din Hellbrunn

Fantanile de la Palatul Hellbrunn au fost realizate in jurul anului 1613 de catre Printul Arhiepiscop Markus Sittikus care l-a insarcinat pe arhitectul...

Hellbrunn