Ghid turistic Kaprun

Recomandat pentru: schi, ghetari, lac, natura

Despre Kaprun

Kaprun este o frecventata statiune turistica de iarna, fiind cunoscuta indeosebi pentru sofisticata sa hidrocentrala, o veritabila minune tehnologica si una dintre cele mai mari realizari industriale ale Austriei. Lucrarile de constructie la Kapruner Ache au inceput in 1938 si au fost finalizate in 1951. Cel mai inalt bazin se afla la altitudinea de 2036 m si este alimentat de apele rezultate din topirea ghetarului Pasterze.

In acest ghid turistic Kaprun dorim sa va prezentam si o scurta informare despre Hidrocenrala din Kaprun o atractie turistica in sine. Lacurile artificiale, digurile si zagazurile din mijlocul piscurilor calcaroase ale muntilor Hohe Tauern creeaza un mediu unic cu numroase poteci si privelisti pitoresti. Dupa construirea hidrocentralei, Kaprun a devenit unul dintre cele mai importante centre sportive, mai cu seama fiindca pe ghetarii din apropiere schiatul este practicabil tot timpul anului.

Orasul este situat intr-o vale la care se poate ajunge cu autoturismul sau folosind sistemul de transport public. Aici se afla unele dintre cele mai moderne facilitati turistice din Austria care deservesc Kitzsteinhorn (3203 m) aflat spre nord, un avanpost al celui mai inalt lant muntos din Austria. Pe acest varf montan exista partii cu zapada excelenta practicabile intregul an. Un incendiu declansat in anul 2000, la Kitzsteinhornbahn, funicularul care urca pe versanti a provocat o tragedie. Dupa aceea funicularul a fost redirectionat, evitand sa mai circule prin tunel, si ofera privelisti extraordinare asupra celor mai inalti munti din Austria.

La marginea estica a orasului Kaprun, se afla un castel din secolul al XV-lea, distrus trei secole mai tarziu si refacut recent. Orasul si statiunile invecinate si-au unit fortele pentru a atrage vizitatorii in aceasta asa-numita Europa Sportregion, punand la dispozitia vizitatorilor din intreaga lume facilitati deosebite de cazare in Kaprun, pentru care, ghidul nostru turistic a pregatit si o pagina dedicata rezervarilor early booking Kaprun.

Kaprun