Ghid turistic Kitzbuhel

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arheologie, cultura, gradina botanica, istorie, muzee, relaxare

Despre Kitzbuhel

Odinioara capitala sporturilor de iarna in regiune, Kitzbuhel imparte astazi acest titlu cu alte statiuni. Acest oras alpin este inconjurat de mai multe masive montane, strabatute de nenumarate poteci bine marcate. Cele mai bun conditii sunt oferite de grupul Hahnenkamm – Steinbergkogel – Pegelstein din sud – vest de Kitzbuheler Horn in nord, de Stuckkogel si Pasul Thurn. Aici se desfasoara in fiecare an, la sfarsitul lunii ianuarie, o celebra cursa de coborare.

Localitatea montana austriaca este mai mult decat o simpla statiune sportiva, fapt evidentiat de micul nostru ghid turistic Kitzbuhel. Neatins de distrugerile razboiului, Kitzbuehel si-a pastrat numeroase obiective turistic istorice. Andreaskirche a fost construita in 1435 pe locul unei biserici in stil romanic. In 1785, a fost reconstruita in stil baroc, iar recent a fost restaurata. In interior se afla coloane din goticul tarziu precum si fresce si motive decorative in piatra din secolul al XV-lea. Exista si un altar interesant lucrat de Simon Benedikt Faistenberger. Langa biserica parohiala se afla Liebfrauenkirche (Biserica Fecioarei), cu un turn cu sectiune patrata. Altarul principal este lucrat tot de Faistenberger.

Biserica Sf. Caterina din secolul al XIV-lea este azi un monument inchinat celor ucisi in cele doua razboaie mondiale.

Kitzbuhel se gaseste pe lista statiunilor Top Zece din Austria, alaturi de Innsbruck, Kaprun sau Solden. Acest fapt se datoreaza atat infrastructurii sale impresionante, sute de kilometri de partii, 30 de terenuri de tenis, 2 lacuri, 4 terenuri uriase de golf si multitudinea de facilitati de cazare din Kitzbuhel. Se pare ca imbina cu succes traditionalul cu modernul si este locul de intalnire al personalitatilor din lumea sportului, culturii si a show businessului. Aceasta localitatea pulseaza de viata nu doar iarna ci si vara, avand loc diverse evenimente: Cupa de Tenis sau Clasic Car Alpine – Rally, atragand multi turisti.

Top obiective turistice Kitzbuhel

Gradina de Flori Montane din Kitzbuhel
Gradina de Flori Montane din Kitzbuhel

Gradina de Flori Montane din Kitzbuhel este situata in Alpii austrieci, la o altitudine de 1880 m (Kitzbüheler Horn), acopera o suprafata de 20000...

Muzeul din Kitzbuhel
Muzeul din Kitzbuhel

Muzeul deschis initial in anul 1930 in fostul hambar de grau si extins ulterior si in turnul medieval din fostele fortificatii ale orasului, ofera celor...