Ghid turistic Kufstein

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, plimbari in aer liber, cetate

Despre Kufstein

Nu mai este niciun secret: Austria se gaseste printre tarile europene cu cele mai multe destinatii turistice recunoscute pe plan mondial, extrem de apreciate in randul romanilor. Intre cele mai frumoase orase ale sale, ghidul nostru turistic recomanda si Kufstein, un oras din regiunea Tyrol. Acesta este scaldat de apele raului Inn, orasul aflandu-se foarte aproape de Bavaria, din Germania. De precizat este si faptul ca Kufstein este al doilea asezamant ca marime din Tyrol, totodata fiind capitala districtului cu acelasi nume.

Kufstein este un oras cu o istorie destul de bogata, asa cum arata si descoperirile arheologice. Unul dintre simbolurile locale este fortareata din Kufstein ce a fost mentionata in izvoarele istorice pentru prima data in secolul al XIII-lea. Mereu au existat dispute in jurul Kufstein-ului, insa conflictele au fost lasate in urma si astazi va puteti bucura de resort intr-o maniera relaxanta. Cu siguranta nu veti avea timp de pierdut cand veniti aici, pentru ca aveti la dispozitie numeoase locuri pe care trebuie sa le vizitati. In primul rand, trebuie sa ajungeti la faimoasa fortareata. Aceasta este construita din piatra, la aproximativ nouazeci de metri inaltime. Ea a fost mentionata pentru prima data sub numele de Castrum Caofstein, intr-un document scris in anul 1205. Fortareata a fost marita de cateva ori, in functie de nevoilor populatiei locale. Un turn impresionant a fost construit intre anii 1518 si 1522, obiectiv pe care n-ar trebui sa-l ratati.

De-a lungul timpului, fortareata a fost folosita chiar si pe post de inchisoare, factor ce ii sporeste considerabil misterul. De asemenea, cand ajungeti in Kufstein, este indicat sa vedeti si centrul vechi, zona a orasului cunoscuta sub numele de Altstadt. Primaria isi deschide si ea larg portile pentru turistii care nu intarzie sa apara, reprezentand un loc simbolic, cu o arhitectura foarte frumoasa. Iar daca doriti sa vedeti cea mai veche biserica din oras, atunci ar trebui sa va indreptati pasii catre Sfantul Vitus, un locas sfant deosebit. Acesta a fost construit intre anii 1390 si 1420, intr-un stil baroc veritabil. Intre anii 1660 si 1661, biserica a suferit noi modificari. Istoria si-a pus amprenta pe mai multe locuri din Kufstein, astfel incat, o parte medievala este inca foarte bine pastrata si asteapta sa fie vizitata. Wasserbastei este un exemplu elocvent din partea de nord, foarte aproape de apele raului Inn. In cealalta parte, sudica, aveti la dispozitie o fosta poarta numita Auracher Lochl, ce poate fi vazuta oricand.

Datorita frumusetii orasului, acesta a fost folosit de numeroase ori pentru filmarea unor scene din filme. Astfel, pot fi mentionate productiile Schicksal, in anul 1942, Bergkristal in 1949, Weisse Schatten, dar si multe altele.

In ceea ce priveste transportul, e bine sa stiti ca in Kufstein exista o statie de tren ce a fost deschisa pentru calatori in anul 1876, facand legatura cu cateva dintre marile centre ale Austriei. Cat despre economie, aceasta este una destul de variata, pentru ca in oras veti gasi o fabrica de sticla (numita Riedel), o fabrica de arme (Voere), dar si fabrici care produc rachete de tenis si echipamente de ski. In acelasi timp, Kufstein este casa Universitatii Stiintelor Aplicate, institutie ce ofera cursuri despre educatia afacerilor, fiind totodata si un centru de schimburi internationale.

Asadar, daca nu ati decis inca unde sa mergeti in vacanta sau in concediu in Austria, atunci Kufstein este destinatia potrivita. Veti petrece aici cateva zile minunate, pe care le puteti imortaliza prin superbe fotografii!

Top obiective turistice Kufstein

Cetatea din Kufstein
Cetatea din Kufstein

Cetatea mentionata pentru prima data in anul 1205 sub denumirea de Castrum Caofstein, este una dintre cele mai importante cladiri medievale din zona Tirol,...

Centrul Vechi al Orasului Kufstein
Centrul Vechi al Orasului Kufstein

Orice vizita in oraselul Kufstein de pe malul Innului, aflat in zona Tirol, in apropiere de granita cu Bavaria, trebuie sa contina obligatoriu si o plimbare...

Kufstein