Ghid turistic Landeck

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, cladiri istorice, istorie, puncte de interes

Despre Landeck

Landeck este unul dintre frumoasele orase din regiunea Tyrol din Austria. Asezamantul este casa pentru aproximativ opt mii de oameni, insa in timpul concediilor, numarul oamenilor pe care acest oras trebuie sa-l sustina sporeste considerabil. Landeck este localizat in vestul regiunii, la o inaltime de aproximativ opt sute douazeci de metri. Apele raurilor Sanna si Inn sunt cele care scalda orasul, capitala districtului cu acelasi nume, Landeck. In anul 1904, acum mai bine de o suta de ani, orasul a primit cateva din drepturile necesare pentru a deveni o piata comerciala oficiala, iar drepturile depline le-a primit ceva mai tarziu, in anul 1923.

Turistii care vin aici sunt atrasi in special de faptul ca acest oras este un resort alpin foarte linistit si frumos, ce ofera numeroase activitati. Castelul din Landeck este emblema municipalitatii, folosit in trecut drept curte pentru contii din Tyrol. Si cine nu si-ar dori sa paseasca pe aceleasi locuri pe unde, candva, mergeau nume importante din istoria Austriei? Astazi, castelul reprezinta un centru important pentru intalniri. De asemenea, tot aici au loc si concerte, dar si expozitii periodice, la care participa atat localnicii, cat si numerosi turisti. Mai mult de atat chiar, castelul adaposteste si un muzeu al istoriei locale, oferind foarte multe date despre evolutia localitatii tiroleze de-a lungul timpului.

Cei mai curajosi dintre vizitatori se pot aventura la o dupa-amiaza de catarare. Puteti face acest lucru in Zammerloch, cel mai popular loc in acest sens. Daca doriti ceva mai linistit, puteti opta pentru explorarea intregului tinut la picior, pe drumul Aventurii Apei, traseu pe care odinioara vizitatorii erau transportati in calesti trase de cai.

Superba cascada Kronburg trebuie vazuta si ea, intrucat ofera un peisaj cu adevarat aparte. Parcul Natural Kaunnergrat este unul dintre obiectivele turistice din Landeck ce fac deliciul celor iubitori de natura. Trebuie sa stiti ca toti oaspetii acestui loc primesc un card gratuit cu reduceri la toate serviciile. Toate aceste lucruri le puteti face in sezoanele calde, adica primavara, vara sau toamna devreme, insa daca optati pentru o vacanta iarna in Landeck, atunci veti avea parte de numeroase sporturi de iarna cu adevarat pline de aventura.

Zonele pentru ski sunt foarte accesibile, iar partiile sunt ingrijite si dedicate tuturor: de la copii, pana la incepatori si avansati. De exemplu, Tobadill este destinata in special celor mici si incepatorilor, pe cand partia Venetbahenn urca pana la 2.212 metri si pune la dispozitia turistilor peste douazeci si doua de puncte cheie. Nu e nevoie sa veniti cu echipamentele de acasa - puteti inchiria absolut tot ce aveti nevoie de la una dintre cabanele de la poalele partiilor. Preturile sunt rezonabile, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

Puteti gasi cazare in Landeck la toate preturile, chiar la sosire. Recomandarea micului nostru ghid turistic Landeck este sa urmariti cu atentie sectiunea de Early Booking Austria, pentru a beneficia de cele mai bune tarife. In general, hotelurile si pensiunile au angajati foarte bine pregatiti, care se vor asigura ca sederea dumneavoastra va fi una cat mai placuta si ca, la sfarsit de sejur, va veti dori sa reveniti. Aveti parte de toate facilitatile, iar mancarea este pe gustul tuturor. Puteti face rezervare dinainte sau puteti cauta pe moment camera. Oricum ati proceda, veti fi incantati de resortul tirolez superb numit Landeck!

Top obiective turistice Landeck

Castelul din Landeck
Castelul din Landeck

Unul dintre simbolurile orasului Landeck din Austria este castelul, o superba cladire cu o istorie foarte frumoasa. Aceasta este situata pe Valea Oberinntal...

Cascada din Landeck
Cascada din Landeck

In Landeck turistii se pot bucura de locuri absolut uimitoare, iar printre ele se numara Cascada sau Zammer Lochputz cum este cunoscuta in randul localnicilor....

Landeck