Ghid turistic Millstatt

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, arta, cladiri istorice, lacasuri de cult, muzee

Despre Millstatt

Daca nu v-ati ales inca o destinatie turistica pentru o vacanta perfecta, atunci e bine sa stiti ca Millstatt este unul dintre frumoasele orase ale Austriei care isi asteapta mereu vizitatorii, cu bratele deschise. Indiferent de anotimpul in care decideti sa veniti aici, veti fi cu adevarat incantati. Millstatt este un oras-targ din Carintia, Austria. Asezarea de intinde mandra in Alpii centrali-estici, pe o pensinsula de pe malul Nordic al lacului cu acelasi nume, in districtul Spittal an der Drau.

Millstatt se infatiseaza ca localitate foarte bogata in obiective turistice, asa ca nu veti avea timp sa va plictisiti. Ar fi indicat sa vizitati Biserica Benedictina, una dintre cladirile impunatoare din oras, totodata si un simbol al Millstatt-ului. Ea a fost infiintata de catre Chiemgau Aribo al II-lea. Localnicii povestesc despre manastire ca aici ar fi trait atat calugarite, dar si calugari, pana in anul 1455. Veti putea gasi obiectivul turistic la nord de lacul din oras, pentru ca apoi in interior sa gasiti numeroase detalii din perioada romanica. Un alt loc pe care nu trebuie sa-l ratati atunci cand veniti in Millstatt este Muzeul de iconografie. Acesta s-a redeschis publicului pe 20 mai 2012, si trebuie sa stiti ca el a fost fondat in anul 1981.

Veti putea descoperi aici numeroase informatii atat despre oras, cat si despre bisericile din Millstatt. Trebuie neaparat sa vedeti temnita ce dateaza din prima jumatate a secolului al XVI-lea. Veti gasi aici si inscriptii realizate de catre cei ce au fost candva inchisi aici. De asemenea, in muzeu puteti vedea exponate din perioada erei crestine, din neolotic sau din perioada bronzului. Pe langa toate acestea, turistii trebuie sa stie ca, inca din anul 1981, in Millstatt are loc anual un Simpozion pe teme academice. Diversi cercetatori se reunesc pentru a discuta subiecte ce privesc istoria asezamantului. Mai apoi, vara are loc un festival al muzicii care consta in muzica corala, opere de arta clasice, dar si jazz, muzica de camera, pian si recitaluri.

Austria in general si Millstatt in mod particular, nu va pot insela asteptarile. Dimpotriva, veti avea doar surprize placute in acest oras boem si frumos. Va veti putea delecta cu obiective turistice din Millstatt, dar si cu numeroase magazine din care puteti cumpara suveniruri pentru cei de acasa ori chiar pentru dumneavoastra. Peste tot veti gasi tonete de unde puteti achizitiona vederi in caz ca doriti sa trimiteti celor dragi care nu au avut posibilitatea sa vina cu dumneavoastra. Bucurati-va de fiecare clipa in Millstatt, intrucat veti dori sa va intoarceti cu siguranta!

Top obiective turistice Millstatt

Biserica Benedictina din Millstatt
Biserica Benedictina din Millstatt

Biserica Benedictina din Millstatt a fost infiintata ca manastire de catre Chiemgau Aribo al II-lea, care a trait intre 1024 si 1102, fiind un descendent...

Muzeul de Iconografie din Millstatt
Muzeul de Iconografie din Millstatt

Muzeul de iconografie din Millstatt este in prezent inchis, insa doar pentru ca se pregateste pentru marea redeschidere de pe 20 mai. Astfel, incepand...

Millstatt